dinsdag 31 juli 2018

Andelst, Susteren, Someren 24 t/ 31 juli

 dinsdag 24 juli

Na de middag naar de ACSI in Andelst gereden. Morgen gaan we daar ons inspectiewerk inleven en we overnachten op de camperplek bij het kantoor. Het is snikheet en de komende dagen komt er een hittegolf aan. We hebben niets gedaan, rustig bij de camper zitten en veel naar de Tour gekeken. 's Avonds nog even gesproken met Peter en Erik heeft wat filmpjes laten zien. De max. temp. buiten is 39,8*, binnen 37,1*

woensdag 25 juli

Na het inleveren van het papierwerk gaan we naar Susteren, een camping met een recreatieplas. We zoeken de schaduw op het is ruim 35*.

donderdag 26 juli

We zijn al vroeg op de fiets om een paar boodschappen te doen en 's middags zwemmen we in de recreatieplas. Het is 38,3*

vrijdag 27 juli

We vonden het zwemmen in de plas niet zo'n succes, we blijven maar in de schaduw van de camper en de bomen. Erik interviewt een dame alleen die het Pieterpad loopt. Ze overnacht in een klein tentje, die ze meezeult op haar rug. Om 18.00 uur eten we bij het restaurant op de camping. Deze camping wordt sinds 2 jaar gerund door een stel Afrikanen en je eet hier daarom Afrikaans. We aten Masda, gekruide kip in bladerdeel met sla en patat. Het smaakte prima.

zaterdag 28 juli

Vandaag is het minder heet, de hittegolf lijkt voorbij. Na het ontbijt gaan we boodschappen halen en dan door naar camping de Peel in Someren. We hebben gereserveerd, en dat is maar goed ook want na de middag staat de camping vol. Wat later in de middag fietsen we nog een stukje. max. temp. 30,8*

zondag 29 juli

We gaan 's morgens een stukje hardlopen, het is al vrij warm. De rest van de dag luieren we en gaan af en toe afkoelen in het zwembad.

maandag 30 juli

We gaan al vroeg op pad om een fietstocht te maken o.a. door de Deurnsche Peel. Er is een prachtig fietspad aangelegd, met bosschage en hierdoor zie je niet zoveel. We komen langs het museum van Toon Kortooms. Van hieruit gaan wel wandelingen dieper het natuurgebied in. De route is 48 kilometer en we lunchen onderweg. uitgebreid. Het is al weer flink warmer geworden. Na terugkomst zwemmen we nog een paar keer.

dinsdag 31 juli

Voor de zoveelste keer de nacht wakke gelegen van kampeerders die bij elkaar zitten en tot diep in de nacht geen rekening houden met anderen. Ook is het nog steeds 30* tot 35*. We besluiten naar huis te rijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten