zondag 11 oktober 2015

Hierden, Amsterdam

 woensdag 7 oktober

We hebben kaartjes voor de Zwaluwhoeve gekregen. Een bedankje van de Zonnebloem, omdat we daar vrijwilliger zijn. Leuk. Omdat we toch al een paar dagen naar Amsterdam willen, besluiten we een dag eerder te vertrekken en zoeken een camping dicht bij de sauna. We komen uit bij de Peperkamp in Hierden, 700 meter lopen naar de sauna. Prima te doen. We zijn de enige gasten op de camping. Het is er dus heel erg rustig. We zijn er rond lunchtijd en tegen 14.00 uur gaan we richting sauna. Hier is het redelijk druk, er is uitbreiding geweest met het aantal sauna's dus er is voldoende plaats voor iedereen.


 

donderdag 8 oktober

na een hele stille nacht gaan we heerlijk hardlopen. Als cooling down rapen we terug op de camping bijna een emmer vol walnoten. Heerlijk. Na het douchen rijden we naar camping Zeeburg. We verkennen de omgeving van de camping. Dit doen we op de fiets. We doen wat boodschappen en verblijven een tijdje in het Flevopark. Terug op de camping komt Erik nog een jeugdvriend tegen van Bergentheim. Kees Koldijk. Hier heeft hij een tijdje gezellig mee gekletst.


vrijdag 9 oktober

We hebben niet zo goed geslapen, we staan aan de rand van de camping (vak A 12) en horen de hele nacht boten langs dieselen. Dat is wel jammer, ook is het een schaduwplek, daardoor is het een drassige, koude plaats. We blijven hier maar 2 nachten, dus we laten het maar zo. Opnieuw pakken we de fiets om naar een afspraak te gaan, bij het Vondelpark in de buurt. Het is bijna 10 km fietsen en overal is het druk. We zijn wat te vroeg en verkennen daardoor het Rembrandtpark. Na de afspraak lunchen we in het Vondelpark. Vervolgens gaan we op de fiets richting de 9 straatjes, over de Albert Cuijp, langs het Sarphatipark,  met het standbeeld van Andre Hazes op de foto en drinken koffie bij de Bazar. Dan weer op de fiets over de grachten. Nog even langs de kop van de Jordaan, om nog meer standbeelden te zien, o.a. van Jonny Jordaan, Bolle Jan en zijn vrouw. Het is wel even wennen en best wel een beetje eng. Het is erg druk, maar als je met de flow meegaat went het best wel snel. 's Avonds lopen we nog even over de Dam en de Wallen. (die mogen niet ontbreken tenslotteKnipogen).


zaterdag 10 oktober

Het is erg koud, de weersvoorspellingen zijn niet goed en we zijn moe van al het fietsen en slenteren door Amsterdam. We hebben 2 mooie dagen gehad. Veel (parken) gezien en besluiten, het is goed zo, we gaan naar huis.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten