zaterdag 20 mei 2023

Pronsfeld, Bitche 14 mei t/m 20 mei

 

Zondag 14 mei 2023

Het is wederom een zonnige dag. We doen niet zoveel, ook al omdat Erik zich niet lekker voelt, hij is koortsig en heeft hevige hoofdpijn. We kletsen nog wel wat met mede camperaars, maar verder vermaken we ons prima met een boek.

Maandag 15 mei 2023

Al een paar dagen voelt Erik zich niet zo lekker en gisteravond ging hij naar bed met behoorlijk wat verhoging. Vannacht ging hij er zelfs uit om paracetamol te nemen en lag hij te rillen. Vanochtend was hij wel iets beter, maar nog niet echt opgeknapt. Toch stappen we na het ontbijt op de fiets om naar Waxweiler te gaan. Hier hebben we lang geleden op een camping gestaan. Het dorp was uitgestorven en ook op de camping waren maar 3 plaatsen bezet. Na een klein rondje zijn we maar weer teruggegaan. Er was niet eens ergens een tentje open voor een kop koffie. We zitten de rest van de dag buiten heerlijk in de zon en in de avond lopen we een lab-cache, die bij het spoorwegmuseum ligt. Als we naar bed gaan motregent het een beetje.

Dinsdag 16 mei 2023

We gaan vandaag weer een stukje verder, we schieten Frankrijk in, en verblijven nog net in de Vogezen in Bitche. Het was de bedoeling om naar het beginpunt van de route te rijden, maar we komen langs deze plaats waarvan we hadden gezien dat er een mooie camperplaats is aan de voet van de Citadel. Er zijn 5 officiële plaatsen en er zijn er nog 2 vrij als wij aankomen. We lopen even naar de Action, maar doen verder niet zoveel.  ’s Avonds staat de plek vol, maar op het parkeerterrein ervoor staan ook zeker 15 campers.




Woensdag 17 mei 2023

Bij de parkeerplaats staat aangegeven dat er een markt op is, niet ver van de camper, daar lopen we naar toe. Nou dat valt tegen. Eén stalletje met bloemen, één met kaas, één met groente en één met brood. Na het kopen van een broodje, nog even bij het jeu de boulen gekeken en dan maar weer terug naar de camper. Het wordt steeds warmer, we doen dus niets. We wandelen een rondje om de Citadel, je kunt deze bezoeken, dat kost € 11,-- p.p. Wij slaan het even over, het is eindelijk mooi weer, we zijn liever buiten. Erik gaat ’s middags nog wat monteren, terwijl Wilma het stadje inloopt en de kapper een bezoekje brengt. Op de terugweg komt ze langs de Lidl, dus direct ook maar wat boodschappen meenemen.




Donderdag 18 mei 2023

Hemelvaartsdag en het is heel druk op de camperplaats. Er staan er zeker 30 geparkeerd op de parkeerplaats. Het is mooi weer, een goed moment voor Erik om onze nieuwe barbecue te demonstreren en te filmen. We zijn lekker buiten vandaag.



Vrijdag 19 mei

We gaan een wandeling maken naar de munitie bunker die bij de citadel hoort. We komen langs de tuin van de Vrede, hier moet je ook nog € 6,-- entree betalen. En dat voor een park waar niet veel bijzonders in staat. We sluiten de wandeling af door het centrum, die niet zo veel voorstelt, het is ook maar een klein dorp. Verder zitten we heerlijk buiten. Wilma loopt nog even naar de Action die om de hoek zit.





Zaterdag 20 mei

En al weer was het drukker met campers, er stonden nu wel 50 buiten de vakken. Er is een overdekte markt met regionale producten zoveel en zitten achter de camper. De nieuwe barbecue is een succes die gebruiken we alweer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten