woensdag 31 mei 2023

Marlenheim, Wasselonne, Châtenois, Mittelwihr 28 mei t/m 31 mei

 Zondag 28 mei

We hebben bijna geen water meer en dat betekent dat we een deurtje verder moeten. We krijgen een app'je van Jan en Marijke dat ze op de camping in Wasselonne staan, 6 kilometer verder. Er is ruimte genoeg, vandaar dat we besluiten ook die kant op te gaan. We zoeken een plekje uit, want de plek die ons toebedeeld wordt staat ons niet aan. Onder laaghangende takken en alleen maar schaduw. Na de verzorging installeren we ons en zitten heerlijk buiten. We douchen, en daarna zitten we de rest van de avond bij Jan en Marijke. Wilma drinkt voor het eerst in lange tijd een heerlijke rosé. 

maandag 29 mei

We rijden vandaag naar Châtenois, een rit van 50 kilometer. We staan op een gratis camperplaats voor 5 campers. Op de parkeerplaats van een nabijgelegen school staan ook een aantal campers. Dit mag als de school dicht is. Naast ons staat een Duitse camper waarvan de bewoner vanuit de camper aan het werk is. Hij praat behoorlijk hard. Aan de andere kant van ons, rijdt een camper weg. We besluiten een plekje op te schuiven, daardoor hebben we aan één geen buren en later op de middag aan de andere kant ook weer. We lopen even het dorp in, kopen iets in de kleine supermarkt en zitten in de zon.

dinsdag 30 mei

We willen vandaag naar een roofvogelshow in Kintzheim. We gaan op de fiets, het is maar 6 kilometer maar wel heel steil omhoog. De show is ongeveer 3/4 uur en er wordt heel veel bij verteld. Helaas in heel snel Frans, we krijgen de helft niet mee. Maar spectaculair is het wel. Naderhand kunnen we nog veel meer bijzondere vogels bekijken. 




De weg terug hoeven we bijna niet te trappen. We gebruiken de nomadiq maar weer.


woensdag 31 mei
We gaan weer een stukje verder, naar Mittelwihr. We lazen dat vlakbij een stadje is dat je beslist niet moet overslaan, namelijk Riquewihr. We gaan hier op de fiets naar toe. We rijden door de wijngaarden, erg mooi. Toen we de camper op de plek zetten, stond er al één camper, een Duitser. De mevrouw kwam naar buiten en zei, ja daar staan wij eigenlijk, maar dan overdwars, dus 3 plekken in gebruik. We hadden hem alleen maar even verplaatst omdat het hier waar we nu staan wat schuiner is, dan loopt het water beter weg als we douchen. Tja wat moet je dan. Wij hebben net gedaan of we het niet helemaal begrepen en hebben niets verplaatst. 







Het is inderdaad een heel bijzonder stadje. Mooie vakwerkhuizen, en autovrij. Het stadje heeft 3 camperplaatsen die er verschrikkelijk uitzien. Een kale vlakte tussen auto's en bussen op asfalt en zonder enige schaduw. Daar mag je dan € 15,00 voor betalen. Er is ook een permanente kerstwinkel, daar gaan we natuurlijk ook naar binnen. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten