zondag 13 maart 2022

Overwinteren 2021/2022 Sainte-Eulalie de Cernon, Aigueperse, Vandenesse-en-Auxois, Bulgnéville, Dahlem, Reken

Maandag 7 maart
We hebben wel aardig geslapen, maar toch veel de autosnelweg gehoord. En om 7.00 uur stond de buurman al buiten te praten. Dan maar eruit, ontbijten, verzorgen en op weg naar de volgende plek. Aire de Camping-car Sainte-Eulalie De Cernon. Het plaatsje heeft 221 inwoners en is één van de best bewaard gebleven middeleeuws plaatsje in het zuiden van Frankrijk. Er zijn sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al vroeg in de geschiedenis bewoond is geweest. Halverwege de 12e eeuw kwam de stad in handen van de Tempeliers. We rijden via de snelweg A-75 een mooie rit, we stijgen behoorlijk tot 780 meter en slingeren via de bergweg naar de c.p. Ook nu volgen we weer de navigatie en die stuurt ons wederom door kleine dorpen en smalle straatjes. Vooral de laatste 5 km is met veel bochten en smal. Opnieuw betalen we via een automaat en zoeken een mooi plekje uit. We betalen voor de eerste nacht €9,50 en voor de volgende €8,50. We blijven hier 2 nachten. De prijs is inclusief verzorgen, douche, wc en afwasplaats. Er hier wel een toiletbril en wc-papier. Zelfs de wastafel heeft zeep en papieren handdoekjes. We zitten na de lunch heerlijk in de zon. Het is niet eens heel warm, maar de zon is best al krachtig. Tegen 16.30 uur lopen we nog even het stadje in, maar het koelt snel af. We zijn nog wel een keer terug. Naast ons, nou ja, 3 plaatsen verder, zijn Nederlanders gekomen en zij hebben hun radio knetterhard aan. Wilma zegt er iets van en krijgt als antwoord: oh, daar waren we ons niet van bewust. Maar zachter zetten zat er niet in. Zeker nog een uur horen we hun muziek. 

Dinsdag 8 maart
We hebben goed geslapen en staan op met bewolking. Na het ontbijt lopen we een adventure lab. Zelfs in dit kleine stadje met 221 inwoners is er hier een neergelegd. We zien dezelfde gebouwen als gisteren maar nu moeten we er vragen over beantwoorden. Ondanks dat alles in het Frans is lukt het ons. Het is erg koud, we gaan gauw terug naar de camper en blijven de rest van de middag binnen.

Woensdag 9 maart
We gaan weer verder. In dit mooie stukje Frankrijk zijn niet zo heel veel officiële camperplaatsen maar we vinden er een op de route in Aigueperse. 


 Een mooie gratis plaats aan een doorgaande weg, waarvan de één zegt rumoerig en de ander niets van gehoord. Nu we zullen zien. Als we aankomen zijn er 2 mannen bezig bomen te snoeien. Het maakt wel lawaai, maar ook interessant te zien. We wandelen een rondje en zitten daarna heerlijk buiten. Het lawaai is tegen 17.00 uur afgelopen. Er wordt alleen nog geveegd.


Donderdag 10 maart
Wij hebben goed geslapen. We stonden uiteindelijk met 6 campers, waarvan de laatste na 23.00 uur aan kwam. Verder maar weer. Dit keer naar Vandenesse-en-Auxois. We lunchen onderweg. Achter ons stopt een camper met Nederlands kenteken en een stel klopt bij ons aan. Ze hadden ons zien rijden, uit het oog verloren en nu reden ze op dezelfde weg als ons en zagen ons op de parkeerplaats staan. Ze wilden ons zo graag vertellen dat ze genieten van onze filmpjes. We kletsen een tijdje en dan gaan we eten. Op de c.p. aangekomen vragen we ons wel af waar we moeten staan. Er zou plaats zijn voor 8, maar er staan 3 naast elkaar aan de ene kant en daar kan echt niets meer bij. Aan de zijkant zouden er ook 4 moeten kunnen staan, maar daar staan auto's geparkeerd. Achter het gemeentehuis is een grote parkeerplaats en we gaan daar staan. Ook hier komt de collectant het stageld van €4,50 ophalen. We doen niets, behalve buiten zitten.

Vrijdag 11 maart
Goed geslapen en na het verzorgen weer verder. Dit keer naar Bulgnéville. De navigatie is een beetje de weg kwijt lijkt het wel en stuurt ons over zeer kleine, witte weggetjes. Het is mooi rijden, maar opschieten doen we niet. Als we aankomen is er plaats genoeg, maar tegen de avond staan er zelfs 5 campers aan de zijkant geparkeerd. Helaas is het water afgesloten. Waarschijnlijk betalen we daarom maar €3,00 i.p.v. €4,00. We vloggen en zitten in de zon.

Zaterdag 12 maart
Erg slecht geslapen. Om 0.45 uur begonnen luide muziek met zware bassen dat tot 4.45 uur duurde. En om 5.30 uur reden er al weer campers weg. We zijn vroeg eruit en rijden ook vroeg verder. Eerst loopt Erik nog even naar de bakker voor een lekker pain de pays en als afscheid uit Frankrijk een paar eclairs.We tanken in Luxemburg. De prijs van de diesel is daar net vandaag met € 0,41 gedaald. 


Naar Dahlem, bij het vliegveld willen we gaan staan. Als we aankomen zien we nergens meer het bordje met de verwijzing camperplaats. Ook is er geen verzorging meer mogelijk. Het blijkt dat de c.p. is opgeheven. We hoeven niet te verzorgen en hebben alles verder aan boord, dus we blijven hier staan. Het bos naast de parkeerplaats is helemaal gekapt en er is behoorlijk gesnoeid. Het ziet er heel anders uit. Wilma is erg moe na de slechte nacht en kruipt in haar bed. Ze slaapt zeker 2 uur. Erik is met de vlog, administratie e.d. bezig. Als we naar bed gaan zetten we wel alles zo, dat we direct kunnen wegrijden mocht dit nodig zijn.

Zondag 13 maart
We hebben prima geslapen. Er kwam om 0.15 uur een auto de parkeerplaats opgereden, maar die parkeerde en ging een van de caravans in die op de kleine camping staan. Weer een stukje verder naar huis. We gaan naar c.p. in Reken, van hieruit is het nog maar een half uurtje naar de sauna, waar we morgen naar toe willen. Ook hier op de c.p. staan Nederlanders die ons direct herkennen en aanspreken. We kletsen wat met elkaar en zitten, hoe saai opnieuw in de zon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten