donderdag 6 mei 2021

Bentelose Esch, Eck en Wiel, Oudelande, Gapinge, Grave

 

Vrijdag 23 april

We eten thuis warm en rijden dan naar de Bentelose Esch. 16 kilometer van ons huis. We gaan kennis maken met de camperclub Kueklkoare. Dit is een groep mensen uit Overijssel die in ieder geval 2 x per jaar samen komen. Wij gaan eens kijken of wij hier leuke contacten kunnen opdoen. We zijn er al een tijdje als de een na de ander aankomt. De een heeft gefietst, de ander gewandeld. We gaan, Corona proof in de groep koffie drinken. Het is koud, we gaan nog wel een keer naar binnen. Enkelen drinken later op de avond nog wat in de kantine, maar dat willen we niet. Daar is moeilijk afstand te houden. Erik vloog nog even met de drone, maar hoe bestaat het, onze buurman, die niet bij de groep hoort, gaat klagen bij de eigenaar. Hij vergeet daarbij even dat zijn hond veel blaft en alleen maar bij ons onder de camper ligt. Wie heeft er reden tot klagen?Zaterdag 24 april

Om 7.15 uur wordt de hond alweer naar buiten gedaan, met veel lawaai. Het is nog steeds koud, we zitten wel buiten in de zon, maar met de jas aan. Erik gaat een stukje hardlopen. We doen 1 x mee met koffiedrinken in de kring. Later fietsen we nog even naar Hengevelde. Natuurlijk had Wilma iets vergeten (jam) en halen we bij de bakker lekker belegde broodjes voor in de oven. We komen langs Tres Chic, de zaak waar Ilse haar bruidsjapon heeft gekocht.

Zondag 25 april

Alweer samen koffie drinken. Wilma heeft heel erg hoofdpijn, maar toch gaan we een stukje fietsen. De wind is erg koud, ze doet zelfs de muts van Erik erbij op. In de luwte bij de camper zitten we later nog even in de zon.

Maandag 26 april

Na de koffie gaan we op weg naar camping Verkrema in Eck en Wiel. De meivakantie is begonnen en overal lees je dat de campings en camperplekken vol staan. Dit was de 2e camping die we belden. Een camperplek in de buurt was vol, maar hier was nog beperkt plaats. Alles vol natuurlijk ook in verband met Koningsdag. We lunchen onderweg, want we mogen pas na 14.00 uur aankomen. We krijgen een mooi plekje op het gras.Dinsdag 27 april

We fietsen op deze Koningsdag naar Buren, en een rondje verder door de Betuwe. De bloesem is nog niet helemaal uit. Het is heel druk in Buren, het is dan ook prachtig weer. Eindelijk kun je zonder jas zitten. We wandelen door Buren en fietsen dan via een andere weg weer terug. De bloesem is nog niet volledig uit, maar wel al heel mooi om te zien. We kletsen een tijd met onze overburen.Woensdag 28 april

Erik maakt video opnamen bij een stel dat met een splinternieuwe gehuurde camper via Goboony naast ons staat. Na de lunch fietsen we naar kasteel Amerongen, Erik vliegt er een rondje over. We gaan 2 x met de veerpont. Het is weer warmer, maar wel wat bewolkter. In de loop van de avond begint het te waaien en het regent af en toe.

Donderdag 29 april

Erik loopt al vroeg een rondje hard en is net voor de bui binnen, de rest van de dag blijft een binnendag, het regent flink. Erik monteert alvast een vlog, Wilma leest. We bellen met de kinderen en spelen een spelletje skipboo. Om een uur of 19.00 is het droog en lopen we nog even naar de veerpont. Het is heel erg koud, dus binnen een half uur zijn we terug in de camper.

Vrijdag 30 april

Bij het afrekenen moeten we bij betalen voor de gebruikte stroom. Dat kan ook niet anders als je de hele dag binnen zit met de kachel aan. We rijden naar camperplaats de bloesem in Oudelande. In de zogenoemde 'zak van Zuid' in zuid Beveland in Zeeland. We lunchen onderweg. We praten even met de eigenaar, vragen wat we voor hem kunnen vloggen en installeren ons. Het weer is opgeklaard en Erik begint direct met vliegen en vloggen. Het is nog steeds te koud om buiten te zitten.Zaterdag 1 mei

Vannacht om 3.00 uur werden we wakker van - naar later bleek - een generator. Deze draaide tot 8.00 uur vanmorgen. De camperplaats eigenaresse kwam excuses maken. Wat bleek, we zitten tussen de bloesems van peren- en appelbomen. En vannacht vroor het. Om de knoppen te beschermen sproeien de fruittelers water over de knopjes. Normaal gesproken wordt dit van te voren aangegeven, maar nu dus niet. Tja, niets aan te doen. Worden we moe, gaan we vanavond maar wat eerder naar bed. We rijden 's middags een ronde van 35 km met een e-Solex. Het is prachtig hier, een afwisselend landschap met veel fruitbomen en zwarte bessen teelt. Het is wel erg koud, we hebben handschoenen aan en een muts op. Het verschil met fietsen is dat je nu alleen maar gas hoeft te geven. We drinken warme chocolademelk in een strandtent, achter glas is het wel te doen. Vooral Wilma is blij dat ze terug is, ze heeft behoorlijk last van haar handen. Je kunt niet even afwisselen zoals met fietsen wel kan. De gashandel moet steeds aangedraaid blijven.

Zondag 2 mei

Het waait nog steeds met een koude wind. Erik wil ook de e-Harley laten zien en rijdt hierop een uurtje door de omgeving. We verplaatsen de camper, naar achter het woonhuis. Hier zit je veel beschutter en in de zon met je vest aan is het goed te doen. Dolph en Saskia komen lunchen. Wilma heeft een groentesoep met ballen gemaakt en ze hebben zelf hun brood meegenomen. We hebben een paar gezellige uurtjes.

Als Wilma later in haar eentje buiten zit te lezen, met haar rug naar het pad, begint er ineens een vrouw te schelden. We worden aangeklaagd als ze ook maar ergens een beeld van haar op social media tegenkomt. Ze is echt ordinair. Wilma reageert niet en daar wordt ze nog furieuzer om. Houd je maar doof, maar je bent aan de beurt en hele lelijke scheldwoorden. Als Wilma nog niet reageert loopt ze uiteindelijk weg. Tja, het is de toon die de muziek maakt. 's Avonds komen de eigenaren nog even langs voor een praatje.

Maandag 3 mei

We gaan een stukje verder, naar Gapinge, minicamping dorpszicht. Het is inderdaad een kleine camping, 18 plekjes, waarvan ook nog eens 4 stacaravans. Er zijn wel heel veel kinderen en geregeld wordt er een bal onder de camper geschopt. We begrijpen nooit zo goed waarom vaders met kun kinderen niet bij zich zelf voor voetballen. Het weer is nog steeds niet geweldig, maar het is droog en we fietsen naar Veere. We staan een half uur in de rij voor snoepsoldaatjes. Het is belachelijk druk. We wandelen door het stadje, drinken koffie en gaan dan met een omweg weer terug.

Dinsdag 4 mei

Sinds een uur of 23.00 gisteravond windkracht 8 en regen. De camper staat te schudden bij windstoten. Een slechte nacht. Sommige buren hebben in de nacht nog hun voortent afgebroken. Er staat ook een onbewoonde caravan met voortent waar het dak ingescheurd is en in de loop van de dag zien we de scheur steeds groter worden. Het is erg wisselvallig, regen, zon en wind wisselen elkaar af. Erik heeft al weer zoveel gevlogd dat hij deze binnendag gebruikt om te monteren, Wilma schrijf een stukje blog, leest en zorgt voor de inwendige mens.

Woensdag 5 mei

Na het ontbijt en de verzorging rijden we naar Oss. We hebben afgesproken met Geert. Hij heeft een systeem dat je in de watertank kunt bouwen zodat je tank schoon blijft en het water kunt blijven drinken. Helaas past dat bij ons niet, omdat de opening van onze tank helemaal weggestopt zit. We rijden naar ons plekje voor de nacht, aan de Maas, Ravenstein, een plek gevonden via de app park for Night. Er staan al 2 campers en we sluiten ons er bij aan. Erik vliegt met de drone en Wilma begint met het eten. Tegen 19.00 uur komen de snelle autootjes erbij en we zien zakjes met inhoud van eigenaar verwisselen. De andere 2 campers rijden weg en dan staan we alleen, met 3 auto's met lawaaierige uitlaten. We zien het nog even aan, maar hebben toch een onprettig gevoel en besluiten om ook weg te gaan. We gaan naar Grave, een plek bij de kazematten. Er mogen er 2 staan. Als we aan komen rijden is 1 plaatsje al bezet, dus wij nemen de 2e in beslag. We schatten in dat we morgenvroeg wel bij tijds wakker zullen worden, de brug staat in de steigers. 

donderdag 6 mei

Tot 8.00 uur geslapen. Mooi plekje hoor, en geen werkzaamheden aan de brug. Dus heerlijk stil.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten