dinsdag 17 december 2019

Overwinteren 2019/2020 deel 9

Woensdag 11 december
We hebben prima geslapen. Als je op deze plek wakker wordt hoor je de zee en krekels. We verkletsen de hele ochtend met diverse mede camperaars. We wandelen een stukje, kopen een brood en eten een hapje. Na de lunch pakken we onze stoeltjes weer op en nestelen we ons opnieuw aan het strand. Het is heerlijk weer. We hebben een prachtige zonsondergang. 's Avonds gokken we het erop en klappen toch de schotel uit om tv te kunnen kijken.

Donderdag 12 december
We zijn alweer vroeg wakker. We lopen naar de Spar voor een broodje, nog even langs het strand en dan gaan we de camper weer rijklaar maken. We gaan via de Lidl naar parking la Rusticana in Mazarrón. 


Een gratis camperplek voor 8 campers naast een tankstation. Mooi aangelegd met gratis water en betaald stroom. Er zijn toiletten en je kunt lozen. Een prima plekje. Je kunt hier voor € 3,00 je camper wassen in de wasstraat van vrachtauto's. Die zie je ook geregeld in en uit rijden. Om 13.30 uur wordt er bij de buren een generator aangezet, die hoor je behoorlijk. Na enige tijd gaan de hekken op slot en rijden de mannen die dat apparaat aanzetten weg. Om 16.30 uur hebben we genoeg van het luide gebrom. Hier willen we niet slapen. We pakken weer in en rijden weer naar de Lidl. Aan de achterkant is een parkeerplaats waar we al meerdere campers hebben zien staan. We zoeken ons daar ook een plekje om te overnachten.Vrijdag 13 december
We hebben goed geslapen. Maar 1 x wakker geweest van een soort van autorace op de naastgelegen weg. Maar dat was met 5 minuten over. We zeggen de buren, die we ook al in Bolnuevo als buren hadden, gedag en rijden dan via een schitterende weg, slingerend en dalend en stijgend, naar Àguilas. Camperpark Anibal achter een tankstation. Een mooi aangelegde plaats in tweeën gesplitst door een hekwerk. 


Op elke kant kunnen er zeker 50 staan. Er staan nu nog geen 20 campers. Ruimte genoeg. We tanken gas en zoeken dan ons plekje op. Een overnachting kost € 7,00 en stroom € 3,00 per nacht. Er zijn toiletten, douches en er zijn wasmachines en een droger. 


Kortom alles aanwezig. De douche kost € 2,00 en dat is veel geld voor 5 minuten douchen, want eerst heb je 1 minuut koud water, dan wordt het wat warmer, je wast je haar en zeept je in, en dan krijgt je de overgebleven 3 minuten koud water. Er klaagden meerdere mensen over, maar je geld krijg je niet terug.  We wandelen naar het strand, waar enorme golven zijn en dat is niet verwonderlijk want het waait enorm. 's Avonds kijken we een film, soms hapert ie, zo waait de schotel heen en weer.

Zaterdag 14 december 
We hebben prima geslapen. De wind is weg en de zon is terug. Erik gaat even vliegen, terwijl Wilma het ontbijt maakt. Daarna fietsen we naar Àguilas waar we een aantal highlights gaan bekijken. Bijvoorbeeld het kasteel van San Juan van Àguilas, in 1756 gebouwd om aanvallen van Turkse en Berber piraten af te slaan. Boven heb je een schitterend uitzicht op de stad en op de zee. Dan fietsen we over de boulevard langs de stranden verder naar het bijzondere gebouw waar het auditorium in gevestigd is. En we lopen over een prachtige trap, versierd met mozaïek. Ook heel bijzonder is de ijzeren pier gebouwd door de Britse spoorwegmaatschappij, waar mineralen verscheept werden. We nemen een dagmenu voor € 12,00. Daarvoor krijgen we een voorgerecht, een hoofdgerecht, een ijsje en koffie na en een blikje drinken. Na het eten fietsen en lopen we naar de korenmolens. Er zijn er 2 die op heuvels midden in de volkswijk staan. Overal zie je wilde katten, heel veel zwarten, maar ook tijgertjes, witten en Siamezen. Als we terug zijn, gaat Erik nog even vliegen en Wilma nestelt zich in het zonnetje.Zondag 15 december
Opnieuw fietsen we naar Àguilas. We halen een paar boodschappen en zitten de rest van de dag in de zon.Maandag 16 december
Niet zo goed geslapen. Naar ons idee heeft de hele nacht een hond geblaft en al vroeg kwam de camperplek tot leven. We ruimen op en rijden zo'n 40 km verder naar Vera. 


Er zijn veel wolken, je kunt buiten zitten maar dan wel met een vest aan. De natuur is hier vreselijk dor, toch zie je heel veel kassen. Heel veel wit plastic, waar je niet in kunt kijken, omdat alles dicht zit. Een keer zagen we tomaten, maar meestal is het raden wat er in zit. We zien ook veel kapot gewaaide kassen en erg veel stukken plastic langs de kant van de weg. En natuurlijk, net als in Nederland veel zwerfafval. 


Ook zie je hier weer wat meer sinaasappelbomen. Erik filmt wat en Wilma doet een dutje, hopelijk verdwijnt dan de hoofdpijn.

Dinsdag 17 december
We worden wakker met regen, daarom doen we extra kalm aan. Tegen 10.30 uur begint het zonnetje weer te schijnen en we brengen een bezoekje aan de stierenvechten arena. 


Elk jaar worden hier nog stierengevechten gehouden, heel bizar. Er is een klein museum bij, hier zie je allerlei attributen die gebruikt worden. Er hangen heel veel affiches met aankondigen van de gevechten met zeer bekende matadors. 's Middags fietsen we naar een monument ter nagedachtenis van de voormalige moslimstad Bayra. Deze werd in 1517 vernietigd door een aardbeving en is op de huidige plek opnieuw gesticht met de naam Vera. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten