woensdag 11 december 2019

Najaar 2019 deel 8

Woensdag 4 december
Nog een regendag. De voorspellingen schuiven het mooie weer steeds verder op. In de middag wordt het droog en de camping komt weer tot leven. We wandelen even naar het strand, de golven zijn een stuk hoger dan zondag toen we aankwamen.

Donderdag 5 december
Het waait niet meer en ook de regen is verdwenen, het is nog niet erg warm voor hier, maar 17 graden en wat bewolkt, maar we kunnen weer buiten zitten. We fietsen naar de Lidl voor wat boodschappen. Maar dat was nog een hele onderneming. De routeplanner op Google maps stuurde ons een zandweg in, de eerste 300 meter was redelijk te fietsen, maar hoe verder we kwamen hoe meer en hoe groter de plassen werden. Aan de zijkant van de weg zat een klein slootje en daar konden we wel over om op het pad ernaast te fietsen. Dat was geen succes we zakten steeds verder in de kleigrond. Erik fietste en zakte dus dieper weg dan Wilma die met de fiets aan de hand liep. Op enig moment konden de wielen van Erik's fiets niet meer draaien, ze zaten vol met vastgeplakt klei tot in het spatbord. Wilma's fiets zag er iets minder erg uit, maar had ook veel klei overal zitten. En onze sandalen zagen eruit, de klei kroop onze schoenen in. We vonden stokjes, waarmee we de wielen weer vrijmaakten en fietsten terug naar de camping. Erik haalde wat munten voor de hoge druk reiniger en heeft de fietsen en schoenen daarmee afgespoten. En onze benen ook, we hadden tot in de knieholtes nog klei zitten. Dan eerst maar lunchen, een brood is zo gehaald bij de Spar, die om de hoek van de camping zit. Een onooglijk klein winkeltje, maar ze hebben alles. De hele tijd zie je iemand lopen die de voorraad aanvult, want pak je 2 flessen limonade, dan is het schap al weer leeg. Na de lunch zijn we via een andere weg gefietst, daar is jammer genoeg veel autoverkeer op, maar de Spanjaarden halen je zeer ruim in.

Vrijdag 6 december 
Vandaag komt de zon beter te voorschijn. We zoeken wat caches, maar kunnen er geen enkele vinden. Balen. Gelukkig lezen we later in de reviews dat anderen ze ook niet konden vinden.

Zaterdag 7 december
Alweer zon. Heerlijk. We wandelen naar de erosies van Bolnuevo, maken foto's en Erik filmt en interviewt 2 overwinteraars. 


Een mevrouw vertelt dat ze 2 jaar geleden 2 kittens die gedumpt waren onder haar hoede heeft genomen. Er is een geldinzameling op de camping gedaan om ze te steriliseren. Als dat hier gebeurt, wordt er een stuk van het oor afgeknipt, zodat je met een oogopslag kunt zien dat deze, meest wilde katten, in ieder geval niet voor nakomelingen kunnen zorgen. Deze mevrouw had zich in de 4 maanden dat ze hier verbleef zo aan de katten gehecht, dat ze deze meegenomen heeft naar Nederland. En nu gaan ze altijd mee als ze met de camper op stap gaan. Onaangelijnd, ze blijven altijd in de buurt.


Zondag 8 december
We zijn redelijk op tijd wakker, naast ons staat een camper met een schuifdeur en de meneer daarvan is zeer actief. Daardoor hoor je in een half uur tijd wel 8 x de deur open en dicht gaan. We doen een wasje, dat blijkt nog heel wat voeten in aarde te hebben. Wilma was net de machine aan het vullen, toen er een Duitse dame aankwam met de opmerking, och ik had net mijn was gehaald omdat ik zag dat de machine vrij was! Ja en? Dacht ze nu werkelijk dat ik zou zeggen: oh, maar dan haal ik mijn was er weer uit hoor, dan mag u wel eerst. Jaja, gekke Henkie. Later hoorden we dat de machines bijna altijd bezet zijn en dat je in de rij moet staan om te kunnen wassen. Wilma had dus gewoon geluk.

Maandag 9 december
We halen opnieuw wat boodschappen bij de Lidl, filmen wat en zitten aan het strand. De kortingskaart voor 2020 van de Acsi is vandaag op de camping aangekomen, dat betekent dat we morgen verder gaan.

Dinsdag 10 december
Voor het afrekenen hadden we wel wat geduld nodig, het was erg druk in de receptie. Er waren een aantal mensen bezig om voor volgend jaar hun plekje weer te reserveren, inschrijvingen voor de kerstmaaltijd en het reserveren van de tennisbaan, muntjes voor de wasmachine en afrekenen gebeurde door 2 mensen. Maar iedereen werd even vriendelijke en behulpzaam te woord gestaan. We rijden 1 km verder, naar de gedoogplaats bij de erosies van Bolnuevo. 


Uiteindelijk staan er 17 campers om te overnachten. Er mag absoluut geen camping gedrag vertoond worden. Een raam mag nog niet openstaan. We hebben een heel gesprek met een Duitser die al 11 jaar hier woont en in de gemeenteraad zit. De bewoners zijn het zat om te betalen voor het schoonmaken (d.w.z. het opruimen van de inhoud van de cassette toiletten) en de brutaliteit van sommigen die uit het toilet een slang naar hun camper trekken om water te tappen. Omdat het hier zo droog is, is water schaars en duur. We pakken onze stoelen, steken de straat over en zitten al aan het strand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten