dinsdag 24 december 2019

Overwinteren 2019/2020 deel 10

Woensdag 18 december
We wandelen vandaag naar Vera en gaan wat highlights bekijken die de camperplaatseigenaar Pedro, ons heeft ingetekend op de stadsplattegrond. De gebouwen zien er aan de buitenkant indrukwekkend uit, maar helaas kun je ze niet van binnen bekijken. Of het zit op slot, of je kunt een meter naar binnen en stuit dan op grote hekwerken. Op de internetsite van Spanje vandaag staat er dat elke minuut 17 inbraken zijn in de 4 grote steden. Maar overal waar je kijkt zitten hekken en tralies voor ramen en deuren. Blijkbaar zijn er hier ook veel inbraken. En we hoorden dat je korting krijgt op de verzekeringspremie als je op die manier je huis beveiligd. Onderweg drinken we koffie met wat lekkers erbij en we betalen daarvoor € 4,60. Op de terugweg verdwalen we een beetje en daardoor komen we uit in de sloppenwijken van Vera. 


Het voelt wel een beetje angstig aan, al die groepen jonge mannen met een donker uiterlijk. Maar ze nemen, zo lijkt het, geen enkele notie van ons. Toch zijn we blij als we weer in de winkelstraat uitkomen.

Donderdag 19 december
Alweer hebben we een nacht achter de rug met harde wind. Zelfs de locale bevolking geeft aan dat er dit jaar veel meer wind is als normaal. Opnieuw gaan we een wandeling maken, dit keer lopen we langs de uitgedroogde rivier en langs een park. Uiteindelijk komen we in dezelfde koffietent uit als gisteren. We nemen weer koffie met dit keer een super chocolade croissant en moeten we maar liefst € 4,80 betalen. In Nederland zouden we een stuk duurder uit zijn. 

Vrijdag 20 december
We gaan betalen en hoeven € 2,00 minder te betalen dan we dachten. Vanaf de 3e nacht gaat de prijs per nacht een euro naar beneden en bij 14 nachten zelfs al € 2,00.
Dat is weer een meevaller. We rijden naar de Lidl, gooien nog even de tank vol diesel en betalen per liter € 1,083. Zo goedkoop hebben we het nog niet gehad. Dan gaan we op weg naar Aspe, naar dos geckos. Ongeveer 180 km naar het noorden, al weer een stukje op weg naar huis. We worden heel gastvrij onthaald met koffie als we aankomen. Met 3 campers staat de plaats ook vol.Zaterdag 21 december
Vandaag luieren we en maakt Erik wat foto's en filmbeelden. 's Middags drinken we alweer koffie bij John en Rolien, samen met een Belgische mevrouw van de andere campers.Zondag 22 december
We fietsen een stukje over het kiezelfietspad langs de rivier richting Aspe. We filmen wat en gaan dan weer terug. Het waait alweer en dan is fietsen niet zo prettig.

Maandag 23 december
Het heeft heel hard gewaaid vannacht. We gaan nog een keer op de fiets naar Aspe en zien onderweg een aantal omgewaaide bomen en afgebroken kruinen van bomen. We moeten nog steeds wennen aan de siësta, alles is dicht, behalve de Aldi.

Dinsdag 24 december
Vandaag is de intocht van de kerstman in Aspe en dat willen we meemaken. Tevens is er markt en alle winkels zijn open. Het is een gezellige drukte. De kerstman komt uit het gemeentehuis en maakt vergezeld van 2 elfen en een muziekgroep van 2 fluiten en 2 trommels een rondgang van een half uur door Aspe. 


Daarna wordt hij op een troon op een podium gezet en mogen de kinderen om de beurt komen om even op schoot te zitten en een zak snoep in ontvangst te nemen. Het gaat allemaal super relaxt. We drinken ondertussen heerlijk in de zon een koffie en later nemen we nog een flesje drinken. 4 consumpties voor € 5,50. We blijven ons verbazen over de prijzen van de horeca. We lopen nog even over de markt, eten een tapas en gaan dan weer naar de camper. We kleden ons om in korte broek en shirtje en genieten van de zon. De thermometer geeft 31 graden aan in de zon. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten