zaterdag 31 augustus 2019

Eind augustus 2019 Andelst, Kranenburg, Well, Maasbree

Maandag 26 augustus
We rijden via Andelst door naar Kranenburg, net over de grens bij Nijmegen. We staan op de camperplek waar voor een enkeling stroom is. Er staan veel mensen met rollators en scootmobiels en als we met onze buurman praten vertelt hij ons dat je als invalide hier gratis staat, i.p.v. dat je €4,00 per nacht betaalt. Het is erg warm, dus we doen niet veel anders dan zitten in de schaduw.

Dinsdag 27 augustus 
We rijden na de boodschappen naar Seurenheide in Well, in noord Limburg. Een grote parkeerplaats van gras, naast een recreatie plas. Die mag je gratis bezoeken als je campergast bent. We betalen hier €8,00 per nacht exclusief stroom. Een hele mooie plaats met verwaarloosde receptie en toiletten. We kletsen wat met onze Engelse buren en zitten verder in de schaduw, want het is nog steeds erg warm. Het rommelt wat in de verte, en er vallen 3 spatjes regen, maar de dikke buiten trekken hier voorbij.

Woensdag 28 augustus 
We zijn vroeg wakker en na het ontbijt gaan we een ronde fietsen. Qua temperatuur is het nu nog te doen. We halen een paar boodschappen en zijn tegen lunchtijd terug. Het is hier erg mooi en we zijn zeker van plan nog eens terug te komen als het niet meer zo warm is. Erik filmt nog wat, Wilma leest en 's avonds kijken we voetbal op tv.

Donderdag 29 augustus 
Het heeft vannacht wat geonweerd en geregend en de temperatuur is met 10 graden gezakt. Heel wat aangenamer. Je kunt merken dat we al wat later in het seizoen zijn, het is klammig met opstaan. Er kwam gisteravond een heel bijzonder camper aan, en Erik interviewt en filmt de eigenaar. Daarna rijden we naar camperplaats 't Rooth in Maasbree. We hebben voor Piet en Melanie een  krentewegge meegenomen, we drinken koffie met hen en zoeken een plekje. Het staat al goed vol. Zelfs een caravan staat er nu voor een aantal weken zelfs, omdat de bewoners ervan tussen 2 huizen in zitten. Verder staan er vooral groepjes campers bij elkaar, waarvan de mensen in een kring zitten. Ze zijn zo op elkaar gefocust dat er geeneens een goeiedag af kan we langslopen.

Vrijdag 30 augustus
We hebben slecht geslapen, van zowel de groepjes kletsende mensen als van vele muggen. Erik heeft er wel 12 gevangen (wel in 1 1/2 uur tijd) met de elektrische vliegenvanger. Toch zijn we een aantal keren geprikt. En vanmorgen al weer vroeg wakker van samen ontbijtende mensen. We besluiten om na de verzorging weg te gaan. We pakken weer een Landvergnuegen, ditmaal bij een biologische boer in Voerde-Spellen, de Tinthof. Een boer met zogenoemde moeder-koeien en met broederkippen. Dit zijn haantjes, die niet direct na de geboorte gedood worden, maar pas na 5 maanden geslacht worden. Hij heeft een heel bijzonder project. Je koopt een aandeel in zijn kippen, voor 15 maanden. Daarvoor krijgt je elke week minimaal 5 eieren en af en toe een geslacht haantje. Heel diervriendelijk allemaal. En hij verkoopt melk en zelfgemaakte kazen. Heel leuk allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten