maandag 7 juni 2010

Lelystad 4 juni t/m 6 juni

 

Lelystad 4 juni t/m 6 juni

vrijdag 4 juni 

Opnieuw gaan we op stap met de CCN. We hebben vandaag vrij genomen en tegen 11.00 uur rijden we richting Lelystad voor het Bataviaweekend. Onderweg stoppen we op de Veluwe om te lunchen en als afsluiting nemen wij bij een ijskar een paar bolletjes ijs. Ze waren heerlijk, maar dat mag ook wel voor een prijs van € 12,50. Tegen 15.00 uur komen we aan bij de jachthaven van watersportvereniging  Lelystad. We krijgen een plek aangewezen worden welkom geheten door Ruud en Gonnie. We maken een rondje langs de campers die er al staan en hernieuwen de kennismaking met enkele mede camperaars uit Tsjechië en maken kennis met nieuwe mensen. 's Avonds is er een camperklets in het restaurant.

lelystad1


zaterdag 5 juni 

Het is prachtig weer en we gaan na het ontbijt naar de Bataviawerf en hebben daar een paar uur doorgebracht met een rondleiding.

lelystad2

We zijn in de vertrekken van de bemanning geweest, diep onder in het ruim. Je kunt er niet staan, het zal er niet hoger geweest zijn dan een meter en het is er aardedonker. 's Middags gaan we een eind fietsen en heel even shoppen op het outletcentre. Het is eigenlijk te warm om al die winkels af te struinen en dan doen we dan ook maar niet. We staan een tijdje te kijken naar de schepen die voorbij varen en zien een aantal campers in het wild geparkeerd staan op de dijk. Het waait er wel erg hard. Als we weer deze kant uit gaan, willen we daar ook gaan staan. We eten gezamenlijk in het restaurant. Het smaakt wel goed, maar we vinden het  wel erg duur, voor heel weinig eten. 1 schaaltje patat voor 4 personen is toch echt te weinig. Gelukkig overheerst de gezelligheid.


zondag 6 juni 

Na het ontbijt hebben we eerst een gezellige camperklets.

lelystad3

 Later fietsen we met een groepje naar het natuurpark. We kijken daar even wat rond en gaan dan met ons 2-en weer terug. Gezien de slechte weersvoorspellingen willen we voor de bui terug zijn. We rijden tegen 14.00 uur terug naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten