zaterdag 13 mei 2023

Pronsfeld 11 t/m 13 mei

Donderdag 11 mei 2023

We zijn vroeg  wakker vanochtend en dat betekent dat we ook vroeg op pad kunnen voor onze voorjaarsvakantie. Om goed 9.00 uur rijden we weg om er na 3 kilometer achter te komen dat Erik een aantal microfoons vergeten is. Gelukkig nog niet ver onderweg, dus maar terug om ze op te halen. Dan gaan we toch echt op weg. Het is onderweg erg druk, heel veel vrachtverkeer. Af en toe regent het hevig. De navigatie geeft op enig moment aan dat er een vertraging is van 2 ½ uur. Als we een alternatieve route zouden nemen scheelt dit maar een paar minuten, dat doen we dan maar niet. Uiteindelijk zijn we om 15.30 uur aangekomen in Pronsfeld. Een mooie plek in de Eiffel, ruimte voor wel 40 campers. Kost nu € 7,00 per nacht. Het is bij een oud station, waar de spoorlijn nu een fietspad is.


Vrijdag 12 mei 2023

Vandaag is zo’n dag waarin we niet al te veel doen. Beetje lezen, beetje aan de computer, een spelletje Rummi cub en binnen zitten want het is fris buiten en het regent af en toe. We gaan met de camper naar Prüm om boodschappen te halen.

Zaterdag 13 mei 2023

Gelukkig is de voorspelling voor het weer uitgekomen, de zon schijnt en het is warmer geworden. We stappen op de fiets en rijden naar Prüm. Over de vroegere rails ligt een mooi fietspad. We wandelen door het stadje, kletsen met mensen die we afgelopen winter in Quarteira hebben leren kennen,  bekijken een nieuw aangelegde camperplek en de basiliek. 






We fietsen via Oud Prüm terug, waar we een wandeling door de sculpturentuin maken. Er staan prachtige beelden van voornamelijk dieren. Sommige gemaakt van oud ijzer. We fietsen dan terug, en zitten nog een tijd heerlijk buiten. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten