maandag 7 maart 2022

Overwinteren 2021/2022 Aspe

Maandag 14 februari 
Heel goed geslapen. We wandelen een route door het vogelpark en Erik maakt mooie opnamen, eindelijk zien we een aantal flamingo's. Ook zien we waterhoentjes, eenden, ibissen en aalscholvers. We lunchen en gaan dan op pad. We gaan boodschappen doen bij de Aldi in Aspe en rijden dan naar dos geckos, naar John en Rolien. We drinken samen koffie, kletsen wat met andere gasten en dan is de dag alweer voorbij. Het is zonnig en warm. Alleen de wind maakt het koud. 

Dinsdag 15 februari
Erik wil nog een product video opnemen, tank O-3 schoonmaken en nog wat knutselen aan de vlog. Wilma heeft nog wel een boek en zij gaat deze buiten op de loungebank lezen. We mochten de bank naar de luwte schuiven, heerlijk chillen. 's Middags schuift Erik erbij en vermaakt zich met zijn ukelele. En dan is de dag snel voorbij.

Woensdag 16 februari 
We gaan op de fiets naar Novelda. 2 jaar geleden zijn we alleen maar naar het kerkje geweest, gemaakt door een volgeling van Gaudi. Nu gaan we het centrum in. Novelda heeft ongeveer 90.000 inwoners en is niet zo heel groot. We halen een stadsplattegrond bij de VVV. Het gemeentehuis zit eraan vast en daar is een mooie tentoonstelling van alle kruiden waar de stad in handelde. Jammer dat hier ook weer alle informatie alleen in het Spaans is. Want ook de informatie over de kunst die hier te zien is, is voor ons niet te begrijpen. Het enige Engels dat we zien zijn bordjes met: do not touch. We eten een hapje in de overdekte markthal, zien de warenmarkt afgebroken worden en lopen dan naar het Casino. Thans een  heren sociëteit waar ook dames mogen komen. Na de bezichtiging drinken we een kopje koffie en lopen terug naar de fietsen. Daar treffen we een volger en zijn vrouw, zij staan op dezelfde c.p.  en hebben veel te vragen en vertellen. Wij willen nog een ding doen en nemen afscheid en fietsen dan naar de begraafplaats. Een beetje luguber maar ook bijzonder. We zijn pas aan het einde van de middag terug.

Donderdag 17 februari
John heeft aangeboden om met ons te gaan fietsen naar een natuurreservaat van Aspe. Een tocht van ongeveer 20 kilometer. We zien aquaducten en hele mooie natuur. We starten in de Rambla. Dat is om te testen of we de rest van de tocht aandurven, want zo'n 90% wordt afgelegd over grind. Soms glibberen we weg als er wel heel veel steentjes liggen maar over het algemeen is het goed te doen. We starten tegen 10.00 uur en zijn pas om 15.00 uur terug. Dan gaan we nog heel even naar David en Gine, zij zijn bekend van het tv programma ik vertrek met het kartonnen huis. Sinds kort hebben ze ook een c.p. geopend. Morgen gaan we naar hen verhuizen en maken een filmpje. 

Vrijdag 18 februari 
We drinken koffie bij Rolien, betalen (we krijgen het stroomverbruik à 2 euro cadeau) en gaan dan naar David en Gine.  Het is heerlijk zonnig. We gebruiken de rest van de dag om opnames te maken. Het valt trouwens op dat we heel vaak de opnames stil leggen omdat er een vliegtuig overkomt. Op sommige momenten zit er nog geen 2 minuten tussen. En ook hier veel hondengeblaf.

zaterdag 19 februari 
Na het ontbijt gaat Erik hardlopen en Wilma wandelen. De dag begint zonnig, maar hoe verder de dag vordert hoe bewolkter het wordt. Erik neemt nog een product video op. Op enig moment wordt het ook koud en we gaan al vroeg naar binnen. We kletsen een tijdje met Engelse gasten, die wij al kenden van een ontmoeting 2 jaar geleden. Roger en Sue. Zij mogen nu maar 3 maanden buiten Engeland zijn vanwege de brexit. Ze balen enorm want daardoor zien ze hun zoon die in Duitsland woont ook veel minder.

Zondag 20 februari
Vandaag gelukkig weer zonnig met af en toe een wolk. We drinken koffie met David en Gine en laten de video zien die wij van hun c.p. hebben gemaakt. Ze zijn enthousiast. We kletsen nog een tijdje met Vincent. Hij en zijn vrouw staan hier een week en zijn driftig op zoek naar een huis in Spanje. Ook koopt hij van ons het laatste tank O-3 systeem. Om 18.00 uur is het tijd om naar binnen te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten