donderdag 4 juni 2020

Aangepast aan Corona 1e reis 2020

donderdag 28 mei
Eindelijk gaan we weer op pad! Door de Coronacrisis waren veel campings dicht en camperplekken overvol. Maar nu de overheid eindelijk de regels wat versoepeld mag je weer naar een camping als je je eigen sanitaire voorzieningen gebruikt. Op de campings is dit allemaal nog gesloten. We hebben vorige week een donatie aan de SVR gedaan en krijgen daardoor de adressen van kleine campings, waar je ook nog eens een korting per nacht krijgt. Wilma ziet op de sociale media camping het Noordenveld in Wapse voorbij komen. 


Deze blijkt ook aangesloten te zijn en getriggerd door de vele fijne reacties over deze camping besluiten we hier 2 nachten naar toe te gaan. Wilma realiseerde zich onderweg dat ze de pindakaas was vergeten, maar in Diever rijden we langs de supermarkt, dus dat is zo gekocht. Wat een rust en ruimte hebben we hier. Dit is volgens ons de mooiste ruimste en rustigste camping die we ook hebben meegemaakt. De eigenaren doen nu niet aan SVR prijzen maar iedereen krijgt een Coronakorting omdat het sanitair gesloten is. We betalen € 15,-- per nacht all in.vrijdag 29 mei
Wat was het stil vannacht. Heerlijk geslapen. Erik begint de dag met een rondje hardlopen en Wilma fietst met hem mee. Na de lunch fietsen we een ronde van ruim 40 km op onze nieuwe elektrische vouwfietsen door het Drents - Friese Wold. Wat is de natuur hier toch prachtig.

zaterdag 30 mei
We zouden hier wel willen blijven, we zijn helemaal lyrisch over deze camping. Maar we hebben afgesproken met Laurens van camping Zorg-en-vrij in Wijster om bij hem een paar dagen door te brengen. Het is een afstand van nog geen 20 kilometer, we hoeven dus niet zo ver te rijden. Dit is ook een SVR camping, maar hier is geen sprake van korting. 
We zitten, ondanks de harde wind, heerlijk buiten want het is verder prachtig weer. Ook fietsen we nog even naar een bijzondere plek. In 1975 was hier een treinkaping en alleen maar een bord met summiere informatie geeft de plek aan, die ons in ieder geval al die jaren geleden aan de buis gekluisterd hield.

zondag 31 mei
Opnieuw een stralende dag, met wel veel wind. We gaan een geo-cache zoeken. Langs de snelweg A28 staat een stalen rood schaap en hier ligt er een. We fietsen er naar toe en na enig zoeken lukt het Erik om de cache te vinden. We genieten van het uitzicht dat je hier hebt over het Dwingelderveld. We zien nat heidegebied, schapen en meertjes. We hebben de picnic deken mee, en dat is maar goed ook, want het is druk met wandelaars en fietsers en elk bankje dat we tegenkomen is bezet. We zoeken een plekje langs een meertje en liggen een tijdje in de zon. Heerlijk. 


We worden er wel sloom van en het fietsen terug doen we kalm aan.

maandag 1 juni
Vandaag mogen dan eindelijk de terrassen weer open, weliswaar met de nodige aanpassingen. We fietsen naar Dwingeloo en willen met eigen ogen zien hoe het er aan toe gaat op de terrassen. En we willen zelf ook wel iets drinken. We gaan naar Grand café de Brink. Er staat aan de ingang een meneer die veel van je wil weten en dan wordt je naar een vrije tafel begeleid. Alle tafeltjes zijn bezet maar nu door maar 2 personen. Heel apart, maar op één of andere manier ook wel fijn, want je hebt nu alle ruimte om te zitten. Je hoort de ander niet en je zit ook niet met je leuningen tegen elkaar aan.

dinsdag 2 juni
Ons brood is op, dus tijd om een supermarkt op te zoeken. We fietsen naar Wijster en zien op de deur een briefje hangen dat de winkel definitief gesloten is. Later horen we dat deze supermarkt werkte met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en met subsidie. Helaas voor hen is de subsidie stop gezet en daardoor was het niet meer rendabel de winkel open te houden. Erg jammer. Wij fietsen door naar Beilen en doen daar onze inkopen. Voor morgen heeft Erik een afspraak voor een interview, maar we worden onderweg gebeld of het vandaag ook kan. Tuurlijk kan dat, maar we moeten eerst even terug fietsen. Dat is geen probleem en we zijn om 16.00 uur terug om te kunnen filmen.

woensdag 3 juni
We verhuizen vandaag 300 meter. We gaan naar camperplek Grondsels.


 Hier doet Erik het interview over. Hij was niet tevreden met de scherpte van de beelden die hij gisteren had gemaakt. Gelukkig woont Piet Ottens niet zo ver weg en hij is zeker bereid om nog een keer te komen en over zijn product Solbio te vertellen. Dit keer gaan de opnamen wel goed.donderdag 4 juni
We hebben schitterend weer gehad, maar vanochtend miezert het een beetje. Dit is de voorbode van veel regen en we besluiten in plaats van morgen, vandaag al naar huis te gaan. Maar eerst zitten we nog heel gezellig bij de eigenaren van Grondsels koffie te drinken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten