zondag 16 juni 2019

Nieuwe camper

woensdag 12 juni
Vandaag is het dan zover. We halen onze nieuwe camper op. Dat gaat heel anders dan 12 jaar geleden toen we onze Hymer uit Duitsland ophaalden. Die hebben we zelf geïmporteerd. Nu komt de wagen uit Spanje en doet de dealer dat allemaal. We worden om 11.30 uur verwacht. In de stromende regen komen we aanrijden en zien onze camper buiten staan. Henk, een van de werknemers, vindt dat hij ons de uitleg niet buiten kan geven, we zouden verzuipen. Dus de camper wordt weer naar binnen gereden. Dan is het eerst tijd om een visje te eten. Dus zitten we even later met een aantal mensen aan tafel een bakje kibbeling te eten. Dan is het tijd voor het overhandigen van allerlei papieren voor wegenbelasting, verzekering enzovoort en er moet natuurlijk betaald worden. Dan gaat de uitleg weer verder. Hoe werkt de automatische versnelling, hoe gebruik je de kachel, wat is de beste manier van kasten te openen, hoe sluit je de gasfles aan en nog veel meer zaken komen aan de orde. Het is pas tegen 16.00 uur dat we naar huis rijden. Wat rijdt het fijn, en wat een ruimte zit erin. Dan gaan we inpakken. Alles wat er in komt is al gewogen, dit is wel nodig want deze camper is wel groter en zwaarder en we willen niet met een te zwaar beladen wagen op pad.

donderdag 13 juni
We gaan een klein stukje maar van huis, namelijk naar Holten, naar Lookerland. We treffen hier Gea, een dame die op Facebook een leuke groep beheert. Erik had een interview met haar geregeld. Ook staat er een heel bijzondere combinatie camper/aanhanger. Ook deze eigenaar heeft wel wat te vertellen. Daarna gaan we een stukje fietsen. Onze fietsen staan nu achter in de garage en we verbazen ons er opnieuw over hoe gemakkelijk deze eruit en erin zijn te halen. Als we bij de Canadese begraafplaats geweest zijn, besluiten we toch maar weer terug te fietsen er komt een zeer donkere wolk onze kant op. En als we de fietsen net weer in de garage hebben gezet barst de bui los. Het gaat flink te keer. Ook in de avond regent het geregeld.

vrijdag 14 juni
Ondanks de regen en de trein die vlak langs de camperplaats loopt, hebben we voor de eerste nacht goed geslapen. We gaan al redelijk vroeg naar de volgende plaats naar kampeerboerderij Bussloo. Hier gaan we staan, omdat we op het nabij gelegen hof Middelburg op Bussloo de bruiloft van Marie-Suzanne en Arjen mee vieren. Het regende vanochtend nog, maar na de middag trekt het helemaal open en de zon begint flink te schijnen. De plechtigheid wordt in de tuin gehouden, voor een stukje bruidstaart eten zijn we even binnen, maar daarna gaan we al weer snel naar buiten. We fietsen weer terug en eten een hapje in de camper en daarna gaan we terug om het avondfeest mee te vieren. We zitten tot 23.30 uur buiten, zo zwoel is het.

zaterdag 15 juni
Het heeft 's nachts weer flink geregend. We werden er soms wakker van. Na het ontbijt gaan we naar huis. Erik rijdt de camper zo weg van het natte gras. Al met al een geslaagde eerste trip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten