zondag 2 september 2018

weekend Liederholt

vrijdag 31 augustus
Rond het middaguur komen we aan op camping het Lierderholt in Beekbergen. Er zijn al een aantal campervrienden aanwezig en we sluiten ons aan op het veldje. Nadat we ons gesetteld hebben kijken we nog eens op de lijst en dan zien we dat we niet goed staan. Omdat we anderen zagen die zich installeerden namen we automatisch aan dat we bij hen moesten staan. Dat is dus niet zo. We gaan op zoek naar de ons aangewezen plek en installeren ons opnieuw. We lunchen, en dan blijkt dat Wilma een aantal dingen vergeten is, daarom fietsen we even naar de winkel in Beekbergen. Weer terug op de camping zijn nog meer kennissen en vrienden aangekomen en we kletsen gezellig samen. Om 18.30 uur verzamelen we ons om te gaan eten bij de grote feesttent. We staan daar best wel ver vanaf en daarom rijdt er, heel attent, een treintje die ons brengt. Er staan snack- en frietkramen en we smullen van de ongezonde hap. We zitten nog een tijdje gezellig samen en gaan tegen 21.00 uur lopend terug naar de camper.

zaterdag 1 september
Om 10.30 uur is het verzamelen in de tent, en weer gaan we met het treintje, voor het gezamenlijke deel. 's Middags hebben we een wandeling met de boswachter. Deze jonge vrouw vertelt ons interessante weetjes over de dennen die er staan, over de herten en wilde zwijnen die er leven en over paddestoelen die we zien aan de bomen. Daarna zitten we met een groep heerlijk buiten te wachten tot de gezamenlijke barbecue begint. Dit keer gaan we op de fiets. Na het voortreffelijke eten zijn we moe van de hele dag kletsen en lachen en we gaan, net als veel anderen, tegen 22.00 uur naar de camper en niet veel later gaan we naar bed. Helaas heeft een van de vaste gasten een feestje bij zijn caravan en stopt de muziek pas om middernacht.

zondag 2 september
De laatste dag met ons allen alweer. Het blijft gezellig, we ontbijten samen, kletsen met weer andere mensen en pas om 14.30 uur gaan we nog een einde fietsen. We gaan naar het oude station in Beekbergen, daar is een stoomtreinen demonstratie. De hele dag staan er stoomlocomotieven en treinen klaar die je kunt bezichtigen en de stoomtrein rijdt ook. Daar aangekomen blijkt dat de entree € 19,50 p.p. is. Erik zegt dat hij alleen maar wat foto's wil maken, maar we komen er zonder betalen niet in. Het is de bedoeling dat je alles mag zien en zo vaak met de trein op en neer gaat als je wilt en daar betaal je voor. Er kan niet gecontroleerd worden of je in de trein gaat en dus betaal je de hoofdprijs. We slaan maar over. We fietsen een stukje het dorp uit en bij de spoorwegovergang kan Erik heel mooi foto's maken en filmen. Dan fietsen we terug naar de camping, ruimen op en gaan naar huis. We hebben deze dag ook nog goed besteed want we zijn pas om 19.00 uur thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten