dinsdag 27 september 2016

Giethoorn, Lieren, Bemmel


Maandag 19 september

De hitte is voorbij, het huis is op orde, tijd om een weekje met de camper op stap te gaan. We zijn al vroeg op pad en net na het middaguur komen we aan bij CP Haamstede in Giethoorn. We lunchen en stappen dan op de fiets voor een rondje om Giethoorn. Via het pontje bij Jonen naar Blokzijl, Nederland, Kalenberg en weer terug. We missen soms een bordje van de knooppunten en we komen op bijna 60 km uit. Het is prachtig fietsweer, korte broek en t-shirt zijn voldoende. We betalen  € 20,00 voor 2 overnachtingen. Stroom kost tegenwoordig € 3,00, maar nemen we niet af, ons zonnepaneel zit vol. Ook moet er nu betaald worden voor het douchen.



Dinsdag 20 september

' s morgens fietsen we even naar Giethoorn voor een paar boodschappen en na de lunch fietsen we naar Steenwijk, via de knooppunten, om bij vrienden op bezoek te gaan. Het is al donker als we weer teruggaan, dit keer maar via de kortste route.



Woensdag 21 september

Opnieuw fietsen we een ronde om Gisthoorn, dit keer de andere kant, o.a. Belt-Schutsloot en door het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Daarna verkassen we naar CP Appelscha. We betalen nu nog € 10,00 per nacht. Een CP in aanleg. Als de voorzieningen klaar zijn, moet hier ook voor betaald worden. De plaatsen zijn niet zo heel groot en er staat een beukenhagen in de weg als je bij het toilet moet zijn.



Donderdag 22 september 

Goed geslapen, ondanks de jongeren op de naastgelegen parkeerplaats en het vele geblaf van de buurhond. We gaan fietsen op het fochterloerveen. We eten een tosti in een klein eethuisje bij de p.i. Veenhuizen. Er staan erg veel auto's, het lijkt bezoekuur.



Vrijdag 23 september 

We gaan weer een plekje verder. Dit keer naar Lieren, bij Beekbergen, camping de Roseboom. Supervriendelijke ontvangst met koffie en cake, geweldige sanitaire voorzieningen en een kantine waar je voor € 0,75 koffie koopt of voor € 1,00 een biertje of frisdrank. We zoeken een plekje uit en zien dat we vlak bij het stationnetje staan van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij. Er wordt, zo aan het einde van het seizoen, alleen nog op zondag gereden, maar wij zien wel het rangeren van treinen, locomotieven en goederenwagons. Erg leuk.



Zaterdag 24 september

We gaan alweer fietsen, o.a. naar de Woeste Hoeve, Hoenderloo en de watervallen van Loenen. Onderweg komen we old-timers tegen, maar dan voornamelijk vrachtauto's, erg leuk.



Zondag 25 september 

We gaan naar Bemmel, Erik heeft een sessie met de band en Wilma gaat een fietsroute volgen. Onderweg belt Karin, of ik ook kom lunchen. Leuk, dus na 15 km, keer ik om en ben op tijd om nog even te helpen. We hebben een gezellige middag en eten zelfs nog een warme maaltijd bij Adrie en Karin.  



Maandag 26 september 

Het zit er weer op. We gaan weer naar huis. We hebben een fantastische zomerse week gehad, gezellig wat vrienden bezocht en veel gefietst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten