zaterdag 5 juni 2021

Pinksteren, Bantega, Leeuwarden, Blokzijl en Dinxperlo

 

Vrijdag 21 mei

Het is koud en regenachtig en heel winderig. We besluiten om dan maar niet zo vroeg naar de camping het Zwerversnest te gaan. Erik gaat eerst hardlopen en we eten tussen de middag nog warm. Onderweg moet Erik het stuur goed vasthouden, flinke windvlagen zijn er af en toe. We maken zelfs een zandstorm mee. We worden hartelijk welkom geheten en zoeken een plekje uit. De plekken aan de rand van de camping lopen behoorlijk af en de hele grasmat is erg nat. Erik maakt zich nu al zorgen hoe we daar dinsdag weer uit komen. Tja, Ronald heeft een trekkertje, dus dat zal best wel goed komen. We filmen al wat en Anke laat ons de safaritenten en de blokhutten zien. De blokhut waar de kinderen in logeren is mooi ruim, daar kunnen we wel met zijn 5-en in zitten bij slecht weer.Zaterdag 22 mei

We hebben behoorlijk liggen schudden vannacht, maar op enig moment werd de wind toch minder en we hebben zelfs geslapen tot half 10. Erik filmt nog wat en 's middags doen we het interview met Anke en Ronald. Helaas moet dit binnen, het is veel te koud om dit buiten te doen. Ondanks het slechte weer loopt de camping mooi vol. Erik filmt en monteert en Wilma klungelt wat rond, zorgt voor eten en drinken en leest. We kijken wat tv en kruipen er vroeg in.Zondag 23 mei

We zijn redelijk op tijd eruit en zetten alvast de lunch klaar voor de kinderen die straks komen. We hebben voor 1 nacht een blokhut gehuurd. Gezien het slechte weer, het regent nog steeds, is voor hun 1 nacht ook voldoende. We verblijven met ons vijven in de blokhut, dat past goed. 's Middags gaan we varen in een sloep. Ronald hangt het bootje achter zijn auto en brengt deze naar Echtererbrug, laat hem daar te water en dan varen we naar het Tjeukermeer. Het waait nog steeds hard, maar het is even droog, zo is varen niet zo leuk. Na een uurtje hebben we het wel gezien en varen terug. Ronald haalt de boot weer op en wij gaan nog even een kop koffie drinken en eten natuurlijk een stuk appeltaart met slagroom. Als we terug zijn doen we een spelletje en we grillen wat vlees. Na de afwas gaan Jos en Mark schaken, Erik filmen en Ilse en ik gaan poolen. Later doen we nog een spelletje.

Maandag 24 mei

En alweer regen! Ons deert het niet, we ontbijten samen, spelen spelletjes, maken de lunch klaar en hebben het gezellig met elkaar. Rond 14.00 uur gaan de kinderen richting huis en wij terug in de camper. Want het regent opnieuw flink. Jammer hoor, we zien niets van de omgeving op dezelfde manier.

Dinsdag 25 mei

We willen naar onze volgende bestemming, maar uit het weiland komen is nogal een dingetje. Zelfs de auto van Ronald krijgt ons er niet uit. Gelukkig voor ons is er een gast op de camping die met een pipowagen en trekker kwam. En die trekker komt nu dus goed van pas. Gelukkig hoeft hij maar 2 meter te trekken, we staan goed om, met de voorkant naar de verharding en ons sleepoog zit ook aan de voorkant. We zijn hier 4 nachten geweest en we hebben in totaal 1 middag het droog gehouden.https://youtu.be/p1adjFTu9pE

De camper, en dan vooral de wielen en wielkasten zitten vol met klei. Erik is bijna een uur bezig om de camper weer toonbaar te maken. Wilma rijdt ons naar camperplaats Leeuwarden, maar eerst even langs de Jumbo voor boodschappen, naar Margreet. We zijn er nog maar net of zij en Jarno zijn er al om ons te verwelkomen. Erg leuk. We kletsen ook nog even met een andere gast en zo is het al half 3 voor we aan de lunch zitten. We hebben dan ook helemaal geen zin meer in avondeten en maken later op de avond saucijzen broodjes warm in de oven. De gekochte warme maaltijd blijft nog wel een paar dagen goed in de koelkast.Woensdag 26 mei

Vanochtend een interview met Michel Tilma. Michel heeft Leeuwarden d.m.v. miniatuurpoppetjes op de kaart gezet. Op een 40-tal locaties heeft hij minitafereeltjes  gezet en er een wandel- of fietstocht langs uitgezet. Ook op de camperplaats wordt nu een miniatuur tafereeltje een neergezet. We hadden vanochtend de gratis broodjes al opgehaald. Deze maken we klaar, samen met een thermoskan koffie en dan gaan we de middag in het centrum doorbrengen. We lunchen heerlijk op een bankje in de zon en kopen voor Erik een spijkerjasje. Daar is hij al zo lang naar op zoek. We fietsen met een omweg terug naar de camper. Onderweg komen we, hoe bestaat het, Jan en Ellie tegen, collega's van de Acsi. Zij wonen in Leeuwarden, maar de kans elkaar spontaan te ontmoeten is toch wel erg klein. Het is nog steeds geen aangenaam weer. De harde wind die er waait is koud, we besluiten de route toch maar wat in te korten. We krijgen de fietsen droog in de camper. Even later regent het weer. We laten voor het diner een pokébowl aanrukken. Erg lekker.Donderdag 27 mei.

We worden al vroeg wakker door hijwerkzaamheden. De voorspellingen zijn dat het vandaag wat  droger zal zijn, maar om 11.30 uur is het nog steeds nat, flinke buiten zelfs. Toch fietsen we in de middag naar het centrum, kopen een shirt voor Erik en gaan via een leuk park terug.

Vrijdag 28 mei

We zijn al vroeg wakker en rijden naar Donkerbroek, naar Sjirk van Ecowax. Erik maakt een vervolgfilmpje over de producten die er allemaal te verkrijgen zijn. We lunchen samen, Sjirk trakteert. We zijn tot laat bezig en Erik laat mij naar Blokzijl rijden. De eerste 15 km gaat alleen maar over smalle weggetjes. En als ze dan eindelijk wat breder worden hebben we de ene rotonde na de andere. En tot overmaat van ramp gaan we dwars door Blokzijl. Daar zijn de straten pas echt smal en uitwijken lukt niet, want dan staan er huizen. Maar het lukt! We zijn pas om 18.30 uur op de camping. We eten geen warm meer, de lunch was uitgebreid, nu volstaan een paar broodjes.

https://youtu.be/pH5wB_IccCQ

Zaterdag 29 mei

Vandaag was eindelijk een droge dag met af en toe wat zon. We hebben vanuit Blokzijl een fietstocht gemaakt o.a. langs Giethoorn. We begonnen in Blokzijl met meegebrachte boterhammen en eigen koffie. Dan naar Jonen waar we met het pontje overgezet werden. Hier op deze route geldt eenrichtingsverkeer, als we terug willen zullen we erom heen moeten fietsen. De camperplaats Bodelake in Giethoorn stond al voor meer dan de helft vol, er kunnen er 99 staan. Smalle plekken, veel surfplanken, bootjes en duikpakken. De andere camperplekken bij de haven en Haamstede stonden helemaal vol. Bij het wachten voor een brug wordt Erik herkend en zelfs onderweg krijgt hij een berichtje van hè, we zagen jullie langs fietsen, waren te laat om jullie te roepen voor koffie. Grappig hoor. We zijn Giethoorn niet in gegaan, maar hebben lekker van de natuur genoten. Bij terugkomst nog een tijdje in de haven naar de bootjes die door de sluis gingen gekeken.

Erik had gisteren bijna de hele dag gefilmd in Donkerbroek en ik mocht dus rijden. Hij heeft de navigatie ingesteld en gekozen voor de kortste route qua tijd. En die route ging dwars door Blokzijl. Vandaag heb ik dus eens even gekeken hoe smal die straatjes zijn. Smal dus. Heel smal. En bij aankomst op de camping had er een z'n auto zo raar geparkeerd dat was ook cm werk. Daarna was het achteruit inparkeren een fluitje van een cent. Morgen hebben we nog een luie dag en dan gaan we maandag  naar Leeuwarden, voor een klusje.zondag 30 mei

Het is prachtig weer, we zitten heerlijk buiten. Erik zet het nieuw gekochte windscherm op. De stangen zijn niet meer van ijzer, maar een koker gevuld met lucht. Het scherm staat mooi. Hopelijk is dit een windscherm dat we kunnen gebruiken. De schermen die we hiervoor hadden bevielen allemaal niet. 's Middags fietsen we nog even naar Blokzijl, eten een ijsje, kijken bij het sluisje. Het is nu heel erg druk. Op de smalle straatjes waar Wilma reed staat nu een boer met een combinatie, die past nog minder dan de camper. Er is niemand die achteruit wil of kan, het staat zeker een kwartier muurvast voordat er ruimte is gemaakt.

maandag 31 mei

Vandaag rijden we terug naar Leeuwarden. We gaan vanmiddag varen in een heuse gondel. Het is nu prachtig weer en we genieten van de rondvaart door de grachten. Onze gondelier en gids vertelt heel enthousiast over Leeuwarden. 
dinsdag 1 juni
Opnieuw gaan we Leeuwarden verkennen, en dit keer met de citytrain Leeuwarden. Hier kun je kennis van de stad nemen door middel van een koptelefoontje die je inplugt. Je regelt zelf de taal en het geluid. Margreet heeft ervoor gezorgd dat we een lunch kunnen ophalen. Deze eten we op in de Prinsentuin. Voordat we de tuin in mogen moeten we onze tassen en fietstassen laten controleren op drank. Het park zit bomvol jongeren, als je lang zou blijven wordt je vanzelf high.


We zoeken na de tour nog wat miniaturen van Michel Tilma en gaan dan terug naar de camperplek. Hier gaat Erik nog een stukje varen met het bootje dat je hier kunt huren.


Hij vaart een uurtje met Margreet, Wilma wil niet mee, die gaat lekker zitten lezen. Onze warme maaltijd eten we ook in het centrum, Margreet heeft voor ons gereserveerd bij TOTT (talk of the town) Hier worden op bijzondere manier sateetjes bereid. Erg lekker allemaal.

woensdag 2 juni
We krijgen een ontbijt aangeboden. 

Na het eten hiervan - het is zoveel hier lunchen we ook nog wel van - rijden we naar camperplaats de Haar in Dinxperlo. 

We hebben hier afgesproken met Geert en zijn vrouw Francie. Geert heeft een systeem ontwikkeld om je water zo schoon te krijgen en houden dat je het kunt drinken. Erik gaat dit filmen. 's Avonds zitten we gezellig bij elkaar. 


donderdag 3 juni
We gaan een eind fietsen en onderweg worden herkend door mensen die ook aan het fietsen zijn. We kletsen een half uurtje en maken dan het uitgezette rondje verder. 's Middags krijgen we een uitnodiging om te komen koffiedrinken bij Wim en Joke de Wolf , de ouders van de eigenaar van de camperplaats. Heel gezellig. We fietsen zo laat terug, dat het hek voor de camperplaats al dicht is. Gelukkig laat de eigenaar ons er nog in ;-) 


vrijdag 4 juni
Ook op de camperplek worden we herkend en we staan her en der te praten. In de loop van de dag rijden we weer naar huis.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten