donderdag 21 november 2019

Najaar 2019 deel 6

Woensdag 20 november
Wat is het toch heerlijk dat je zonder jas en sokken buiten kunt zijn. We gaan vandaag weer naar Bar Ana, omdat Erik gisteren zijn filmspullen niet allemaal bij zich had. Vandaag dus in de herkansing. We drinken een kop koffie, zo leuk de mevrouw in de bar wist nog welke koffie we drinken, namelijk een café con leche en een café americano. We nemen iets zoets erbij, als traktatie voor onze trouwdag. Na het filmen fietsen we door naar de Spar voor een paar boodschappen. Je fiets over de grote weg en dat is niet erg prettig. Erik ziet op Google maps dat er een weg tussendoor gaat. Die nemen we dus. Helaas halverwege verdwijnt het asfalt en wordt het een zandweg met heel veel kleine en grote keien, dat is op sommige stukken niet te fietsen. Jammer dat Google dat een weg noemt. 's Middags zitten we heerlijk buiten.

Donderdag 21 november
Af en toe valt er een spetter regen, het mag de naam niet hebben. We lunchen alweer buiten de deur, in het dorpshuis van Pèrin. We nemen tapas, een schaaltje met lever en gebakken uien, quiche, een koude en een warme salade en een schaaltje brood, daarbij 2 koffie en voor nog geen € 11,00 hebben we heerlijk gegeten. Daarna fietsen we door naar Cartagena. Een weg binnendoor die wel heel mooi en glooiend is. We zien prachtige vergezichten in een terrassen landschap. En wat is die stad prachtig. Vol met Romeinse bouwsels die ook nog eens bijna allemaal gratis te bekijken zijn. We fietsen even door naar de Lidl voor weer een paar dingen en gaan dan terug. Nu maar niet tussen door, want de glooiende weg ging op de heenweg meer naar beneden dan naar boven. De grote weg heeft ook wel verval maar meer geleidelijker, een beetje vals plat zeg maar.

Vrijdag 22 november
Vandaag is een echte regendag. We zitten binnen, spelen een spelletje kaart, kijken wat tv, maar die gaat al snel weer uit, want het begint erg te waaien en de schotel heen en weer zwiept. Gelukkig hebben we veel films bij ons voor dit soort momenten.

Zaterdag 23 november
Het is gelukkig droog, maar de wind is nog niet weg. Vannacht werden we om 4.30 uur wakker van een hevig schuddende camper. Het waaide nog harder dan gisteren. En dan pak je hier op de tennisbaan op de vlakte zonder beschutting elke windvlaag mee. Later in de middag wordt het wat rustiger.  We nemen de uitnodiging van John en Saskia aan om mee te eten bij de aanschuiftafel. 


Saskia kookt een gerecht dat typerend is voor deze streek, met uitsluitend verse producten van de lokale middenstand. Het is een eenpansgerecht met linzen, uien, paprika, chorizo en kleine worstjes. IJs na, het smaakte allemaal prima. Een drankje erbij en dat voor € 7,50 per persoon.

Zondag 24 november
Net na middernacht wakkerde de wind alweer aan. En opnieuw liggen we te schulden in bed. Het is niet leuk meer en we weten het zeker, we gaan vandaag een stukje verder, naar camping Los Torros in El Puerto de Mazzarron, 20 km verder. 


Deze camping ligt in de beschutting van bomen en struiken. De plek is voor Spaanse begrippen groot, voor onze camper 7,40 meter lang is het wel 4 x steken voordat deze in het vak staat. En dan moet je ook nog opletten voor de extra palen die er staan, waar zomers een doek over hangt tegen de zon. Het is een graad of 18 en we kunnen ondanks de wind buiten zitten.

Maandag 25 november
Er zijn hier heel veel overwinteraars, en het is een hoog ons kent ons gehalte. Dit zie je vooral bij de Zwitsers en Engelsen die hier staan. Erik heeft zijn affiche van campertv aan het raam hangen en al snel wordt hij aangesproken door een langkampeerder die zijn YouTube kanaal kent. Erg leuk. We fietsen naar het stadje, doen een paar boodschappen en lunchen op een bankje aan de zee. We zitten een beetje achteraf in een van de baaien en het is uitermate rustig. Als we terug fietsen, zien we een vw-busje met aanhanger in een achteraf straatje staan en kletsen met de eigenaar. Het blijkt dat een gezin van 4 een jaar lang rond trekt door Europa en gewoon wild gestaan heeft in de straat. En nu genieten ze op het strand. Waar ze komende nacht staan is nog onbekend. Een heel avontuurlijk gezin dus.

Dinsdag 26 november
We hadden gisteren een paar dingen vergeten, dus fietsen we nog een keer naar de Lidl. Dit keer over de boulevard en langs het haventje. Het is ook hier niet druk, maar we zien wel veel meer mensen en alle winkels zijn open. We drinken een koffie op een terrasje. 


We betalen voor 2 kopjes € 2,20, dan betaal je voor 1 kopje in Nederland meer. Het is schitterend weer, warmer als dit moet het eigenlijk niet worden. We zitten tot 16.30 uur buiten. Dan zakt de zon achter de bergen en wordt het frisser.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten