zondag 17 november 2019

Najaar deel 5

Woensdag 13 november 
We zagen gisteren in Valencia bij het aquarium een bord staat met daarop € 6,00. Vandaar dat we vandaag weer op de fiets zijn gestapt om een bezoek eraan te brengen. Maar toen bleek dat € 6,00 slaat op het parkeren in de garage van het aquarium en dat de toegang € 30,50 is, p.p. Dat is ons te gortig. En het zou betekenen dat we de hele dag binnen zijn. Dat vinden we jammer want, na een klein buitje, is het nu geweldig weer. 19 graden en een zonnetje. Dat is wat we willen. We fietsen terug naar de camping, lunchen en stappen dan weer op de fiets, de andere kant op, maar het natuurpark Albufeira. Onderweg komen we langs 2 camper gedoog plekken. Er staan zeker 20 campers. We kletsen daar wat met een geëmigreerde Nederlander en fietsen dan verder. Eigenlijk wilden we ook nog naar het informatiecentrum, maar we verdwalen een beetje in het park. In de verte zien we rijstvelden. Heel apart, maar hier wordt rijst geteeld voor heel Spanje. Bij terugkomst zitten we nog een uurtje buiten.

Donderdag 14 november
Het weer is opgeslagen, het waait en het is koud. We rijden vandaag naar Sens sleep in Perin. 


Deze plek is bekend uit "ik vertrek". Vlak bij Cartagena. Onderweg regent het af en toe en zijn er hevige rukwinden. We zijn ruim 300 km naar het zuiden afgezakt. We worden hartelijk welkom geheten en zetten de camper vooraan. We krijgen de tip om morgen te verkassen naar achteren, daar is het uitzicht mooier. Er komt een meneer met geitenmelk producten langs en we kopen een toetje gemaakt van geiten melk en een kaasje met pimento (paprika).

Vrijdag 15 november
We hebben niet zo goed geslapen, er was natuurlijk de harde wind die om de camper heen blies, maar ook heel veel hondengeblaf. Het waait nog steeds, maar de temperatuur is wel hoger geworden. We kopen brood bij de bakker die elke dag langs komt, en later komt er een rijdende winkel waar we ook inkopen. We luieren en kletsen met de andere mensen op de plek en met de eigenaren John en Saskia. We lunchen buiten, maar de harde wind blaast ons brood bijna weg en er zijn veel vliegen.



Zaterdag 16 november
Het weer is niet veel verandert, alleen de temperatuur is alweer wat hoger dus kunnen we heerlijk buiten zijn. ' s Middags zoeken we een aantal caches uit een serie en wandelen 5 km door het landschap. Je ziet hier veel amandelbomen en bomen met sinaasappelen en citroenen.



Zondag 17 november
Het is stralend blauw en we zitten in korte broek buiten. Na de lunch begon het wat te betrekken, tijd dus om actief te worden. We gaan de 4e cache zoeken die op ruim 2 km ligt. In het dorpje Pèrin, waar je volgens Saskia ook heerlijk tapas kunt eten. Nadat we de cache gevonden hebben lopen we door naar het dorpshuis. We gaan inderdaad tapas eten. We nemen een soort aardappel/huzarensalade en vleesblokjes in een sausje, met beiden een kop koffie en rekenen € 5,00 af. Erg lekker en spotgoed. Hier gaan we komende week nog een keer naar toe. We spreken geen woord Spaans, dat is wel een gebrek, maar met handen en voeten hebben we ons toch gered. 



Maandag 18 november
Het heeft vannacht geregend maar bij het opstaan is het alweer goed. De wind is wat minder en de zon schijnt. We pakken ' s middags de camper en rijden naar Cartagena om gas te tanken. Bij de Shell staan al 2 mannen buiten en ze helpen ons ongevraagd. Het gaat prima met onze eigen koppeling. Op Facebook ging een verhaal rond dat er andere koppelstukken gebruikt zouden moeten worden, maar daar merken wij dus niets van. Volgens John hebben de meeste tankstations zelf de benodigde koppelstukken. Handig dat het betalen van het gas in een Spar supermarkt is, konden we direct melk kopen. Naast het tankstation is een camperplaats en er staan ook een aantal wasmachines. We tanken diesel in Cuesta Blanca.

Dinsdag 19 november
Het wordt steeds warmer, vandaag kunnen we in korte broek en bloot shirt buiten zitten. We kregen een tip om in Cuesta Blanca bij Bar Ana te gaan eten en dat doen we rond 13.00 uur. Het is een oud winkeltje, waar van alles te verkrijgen is, van groente en fruit tot vlees en conserveren, wijn en gerookte hammen. Wij maken ons verstaanbaar met de vertaalhulp op Google en met handen en voeten en bestellen een schaaltje ham, kaas en brood en koffie. Daarna nemen we nog een stokbroodje met fijngehakte tomaat besprenkeld met olie en nog een keer koffie. Voor €10,80 hebben we heerlijk geluncht. Je zit eigenlijk op de stoep, maar die is afgezet met tentdoek met ramen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten