zondag 23 juni 2019

Amsterdam, Maasbree, Goch


Maandag 17 juni 2019
We rijden om 10.45 uur naar camping het Amsterdamse bos, vlak bij Amsterdam. We mogen een plekje uitzoeken en gaan ditmaal op een van de plekken speciaal voor campers staan. We fietsen naar Amstelveen, waar we een extra slot voor de fietsen kopen, omdat we ons extra slot thuis hebben laten liggen. Dom. Maar om morgen Amsterdam in te fietsen zonder extra beveiliging lijkt ons niet verstandig. We lopen nog even een supermarkt binnen voor wat boodschapjes en gaan dan weer terug naar de camping. We zitten heerlijk buiten. 

Dinsdag 18 juni
We fietsen naar onze afspraak in Amsterdam, een mooie route door het Amsterdamse bos en langs de Bosbaan. In het druk bewoonde westen zijn dit oases van ruimte en nu, zo door de week, ook van rust. De terugweg gaat volgens onze navigatie anders, maar die overrulen we, we willen dezelfde weg terug. We staan nog even te kijken bij een sluisje en als we terug zijn, gaan we weer buiten zitten. In de schaduw onder luifel is het goed toeven. Er komt doen Duitse man - uit Beieren - bij ons staan die zich beklaagt over de mensen van de receptie, ze zouden geen Duits spreken. Vreemd, want wij hoorden ze gisteren bij onze incheck wel Duits spreken met andere gasten. Maar deze man sprak met een zo onverstaanbaar dialect en ook nog eens binnensmonds dat we ons in kunnen denken dat men aan de receptie deze man helemaal niet kon verstaan.

Woensdag 19 juni
Vannacht veel regen gehad, maar wij liggen lekker droog en warm. We rijden naar Geldermalsen, hier is een camperplaats en laat deze nu ook nog vrij zijn. We zetten onze stoeltjes op een vlonder langs de Linge en genieten van het water, de eendjes en de vaartuigen die voorbij komen. Later lopen we nog even door het centrum, met verrassend veel winkeltjes. Rond 16.00 uur vertrekken we richting Andelst, waar we na een kleine file om 17.00 uur aankomen.


Donderdag 20 juni
Gisteravond regen en in de nacht ook. Gezellig dat getik op het dak. We hebben weinig van de snelweg en de Betuwelijn gehoord, de wind stond gunstig. We rijden in de middag verder naar Maasbree, bij Venlo. Camperplek 't Rooth. Piet en Melanie Joppen zijn hier eigenaar en Erik heeft ze een video beloofd. We worden welkom geheten met koffie en wat lekkers. We kletsen met medecamperaars tussen de buien door en kijken bij het beugelen, een spel dat Piet zeer intensief speelt. 

vrijdag 21 juni
Erik maakt drone opnamen en houdt een heus vraaggesprek met Piet en Melanie. Verder filmt hij op de camping en interviewt wat gasten. Er kunnen zeker 25 campers staan, maar dat willen de eigenaren niet. Dan wordt het zo'n drukke bedoening en kunnen ze geen persoonlijke aandacht meer geven. We fietsen 's middags nog even naar Maasbree voor een paar boodschappen en gaan dan weer heerlijk in de zon zitten. Erik demonstreert in het begin van de avond de drone nog aan de kleinkinderen van Piet en Melanie en laat even zijn aandacht verslappen. Hij ziet niet dat een bomenkruin wel 25 meter hoog is en vliegt zijwaarts de boom in. Gelukkig valt deze door de takken en bladeren naar beneden en de enige schade die er is, zijn 2 kapotte propellers. Dat was wel even schrikken. Om 20.00 uur zijn we allemaal uitgenodigd voor koffie met vlaai en na een uurtje komt de walnotenlikeur, door Piet zelfgemaakt, ook op tafel. Het is heel gezellig.

https://youtu.be/VVy2VGoN5Zs

zaterdag 22 juni
We nemen afscheid, maar dat gaat zo maar niet, eerst koffie met weer een stuk vlaai. Wat zijn het toch hartelijke mensen. We rijden naar Goch, een hele grote camperplaats waar wel 220 campers kunnen staan. Nu staan er circa 80. We wandelen even het centrum in en eten een heerlijk Italiaans ijsje. Daarna gaan we gauw terug naar de schaduw, onder de luifel. 

zondag 23 juni
Het is tropisch warm, toch wandelen we nog naar een parkje in de buurt en door het nu stille centrum terug. We maken ons klaar om naar huis te gaan. We lunchen onderweg op een parkeerplaats bij een gesloten cafeetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten