vrijdag 5 oktober 2018

Oktober trip 2018

donderdag 4 oktober
Opnieuw gaan we op pad, we hebben een feestje in het Zuiden en we gaan zeer rustig aan die kant op. Dat betekent dat we maar een uurtje rijden en wel naar Het Liederholt in Beekbergen. We zijn hier al vaak geweest maar nog nooit op de camperplaats gestaan. Dit wordt de eerste keer. We lunchen na aankomst en gaan dan een wandeling van 8 km maken, prachtig door de bossen maar ook een stuk over de vlakte met een groots uitzicht.


vrijdag 5 oktober
We zijn al redelijk vroeg wakker en dat komt goed uit, dan kunnen we hier nog even een rondje hardlopen voordat we naar Diessen vertrekken. We lunchen op een parkeerplaats langs de snelweg en rond 15.00 uur komen we aan. We staan op de parkeerplaats van een bungalowpark, we staan behoorlijk dicht op elkaar, maar het is tenslotte alleen maar voor de nacht. Na het neerzetten pakken we onze stoelen en schuiven aan bij de kring. We drinken een kopje koffie, maken kennis met mensen die we nog niet kenden en dan lopen we gezamenlijk naar de zaal. Hier krijgen we een heerlijk buffet en 's avonds doen we mee aan de pub quiz. Het groepje waar Erik in zit wint de eerste prijs.
zaterdag 6 oktober
Om 6.30 uur rijden de eerste auto's alweer van de parkeerplaats en daar worden we wakker van. Zo zijn we mooi vroeg weer in de zaal waar we weer samen ontbijten. Langzamerhand neemt iedereen afscheid en wij gaan ook een deurtje verder. We mochten blijven staan, maar op de parkeerplaats komt geen zon en aangezien het prachtig weer is en we graag in de zon zitten gaan wij ook. We rijden naar Vessum. Een mooie camperplaats voor de camping. Erik vliegt en filmt, Wilma leest en later op de middag fietsen we een stukje in de omgeving.
zondag 7 oktober
We gaan naar Ieper. Een bekende plaats in België. Deze camperplaats kost € 8,-- voor 48 uur. Het is de bedoeling dat je dan plaats maakt voor een ander. Je betaalt met de betaalkaart, als je vertrekt moet je weer je kaart trekken. Ben je langer gebleven dan betaal je een boete. Er is voor iedereen stroom en er is verzorging. Er kunnen 17 campers staan.
In Ieper wordt elke dag bij de Menenpoort de Last Post ten gehore gebracht, ter herdenking aan de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog. Heel indrukwekkend. Heel Ieper en omgeving staat in het teken van die Eerste Wereldoorlog.
Het is onvoorstelbaar hoeveel mensen er elke dag komen om dit mee te maken. Bussen vol komen er kijken en luisteren naar deze herdenking elke avond om 20.00 uur. Het beste kun je op de eerste rij staan, want zodra de plechtigheid begint steekt bijna iedereen zijn armen omhoog met in de hand een mobiel of fototoestel om te filmen. Dan kijk je als klein mens tegen armen aan.

maandag 8 oktober
We fietsen naar Hill 60, een van de plaatsen waar de oorlog heel heftig heeft gewoed door middel van een mijnenoorlog. We lezen her en der wat over de strijd, bekijken het monument dat er geplaatst is en zijn erg onder de indruk, wat zijn hier veel gesneuveld.
Later fietsen we nog wat in de omgeving en overal vind je nog tekenen van de Eerste Wereldoorlog, kraters en heel veel oorlogskerkhoven. Maar ook valt ons de bordjes op die een fietspad aanduiden.


dinsdag 9 oktober
We rijden vandaag naar Estaires, er is plaats voor 3 campers, de plek is gratis, stroom en verzorging is tegen betaling. We staan in een woonwijk. Er is een grasveldje met picknickbanken. Je kunt er heerlijk naast of voor je camper zitten. Het dorpje zelf is niet zo heel groot, we zijn er zo door heen gewandeld.

https://youtu.be/vOswmCvievk

woensdag 10 oktober
Op naar Marcoing. Een plaats aan een uitloper van een kanaal. Een plaats om te verblijven en verder niets.


Er zitten wat mannen te vissen en voor de rest is het heel rustig. Het lijkt erop dat dit stuk van het kanaal verder niet meer in gebruik is. We fietsen 's middags langs het kanaal naar Cambrai, een tocht van 10 kilometer. We proberen een uitgezette wandeling te maken, maar we raken geregeld de weg kwijt omdat we bordjes niet kunnen vinden. Toch vermaken we ons wel. De terugweg fietsen we langs en op de grote weg. Dan is het maar 7 km. Af en toe rijdt er een auto op deze plaats, dan komt er een hond uit, die even uitgelaten wordt en dan is het weer stil. Uiteindelijk staan we met 3 campers.

https://youtu.be/2N_Zwf77K9I

donderdag 11 oktober
Vannacht hadden we een beetje regen, maar bij het opstaan is het al weer 25 graden. We lopen hard en zitten de rest van de dag buiten. Wel gaan we nog even op de fiets naar de camperplek die vlakbij moet liggen. Daar sta je ook gratis, met zelfs gratis stroom van 20.00 uur tot 8.00 uur en gratis verzorging. Het is een soort van binnenplaatsje waar 3 campers mogen staan, maar wel erg dicht op elkaar. Aan de rand van de plek staat een vrachtauto te dieselen en er staan 2 campers dubbel geparkeerd. Boven op elkaar dus. Daarna fietsen we nog door het dorp, dat bestaat uit een aantal huizen, een bar, een kerk, een Electra winkel en een shoarmatent.

vrijdag 12 oktober
Vannacht opnieuw een beetje regen en nu ook wat onweer. Na het opstaan rijden we naar de camperplek die 300 meter verderop ligt voor de verzorging. We ontbijten hier en dan rijden we verder naar Bruyères et Montberault. Opnieuw een gratis plaats voor 4 campers.


Het is heel mooi aangelegd, met afgebakende plaatsen. We fietsen naar Laon en maken een wandeling door deze oude stad met een prachtige kathedraal 'Notre Dame'.


Laat in de middag komt er nog een camper bij. Aan de overkant van de straat wonen een stel 'tokkies', ze schreeuwen zeker 2 uur lang tegen elkaar, tegen de kinderen en vooral tegen de vele honden.

https://youtu.be/BNyQPZSAMOo

zaterdag 13 oktober
Opnieuw gaan we een stukje verder, we rijden voornamelijk over D-wegen en tot nu toe is dat heel goed te doen. We klimmen en dalen en hebben fantastische uitzichten.
Zo ver je kijkt zie je wijnvelden. Dit is de beroemde champagnestreek en we zijn op weg naar een champagneboer. Onderweg komen we een mooie parkeerplaats tegen en hier stoppen we voor de lunch.
Dan rijden we verder. 300 meter voor de camperplaats wordt de weg geasfalteerd, maar gelukkig hoeven we niet zover om te rijden om er toch te komen. We staan in Villeneuf Renneville bij een champagneboer voor € 5,-- per nacht, alles inclusief. Er staat al 1 camper, en voor de nacht komt er laat in de avond nog een bij. Dit is een hele grote combinatie, een behoorlijke camper, daarachter op een aanhanger een auto en op de auto 2 elektrische fietsen. Het Belgische stel gaat voor een half jaar overwinteren in Torremolinos. We rapen walnoten en hazelnoten, Erik vliegt met de drone en we zitten heerlijk in de zon.
https://youtu.be/zKMnn4XCuJE

zondag 14 oktober
Op naar Pogny aan de Marne. De navigatie stuurt ons over onbekende wegen maar met behulp van de kaart, die ook altijd bij de hand is, komen we er ook. Een plek voor 3 campers, langs het kanaal.
Gratis. Ook verzorging en drinkwater is gratis. We wandelen door het dorp, dat een grote supermarkt heeft, maar op zondag gesloten is. Verder zijn we heerlijk buiten. Af en toe parkeert er een auto op de camperplaats. Er wordt een hond uitgeladen, er wordt mee langs het water gewandeld en dan staan we weer alleen. In de loop van de avond komt er een camper bij om te overnachten.maandag 15 oktober
Het weekend is voorbij en dat merken we aan de auto's die langs rijden en aan de fabriek aan de overkant van het kanaal die ook al vroeg opstart. We gaan een deurtje verder, naar Lac du Der St Marie du Nuisement.Als we aan komen rijden staat er 1 camper, en 2 die aan het verzorgen zijn. Als zij vertrokken zijn, installeren we ons ook. In de loop van de dag komen veel campers om te verzorgen en aan het eind van de avond staan er 6. We wandelen naar het meer en verbazen ons er over hoe droog het staat.We horen de hele dag de lokroep van de kraanvogels en zien ook vele formaties overvliegen. De zon gaat prachtig onder. En het is nog steeds prachtig weer voor de tijd van het jaar. We lopen de hele dag in korte broek en een hemdje.
 


https://youtu.be/n-kYonqsx9Y


dinsdag 16 oktober
Het was een beetje onrustige nacht. Tot laat in de avond was er gemanoeuvreer met 2 auto's en vanochtend om 5 uur werd het vuilnis opgehaald. We zijn dus vroeg op. We pakken de fietsen er maar eens bij en gaan een ronde om het meer fietsen. Onderweg heeft de fietsnavigatie een conflict met de route bordjes.We besluiten om de bordjes te volgen en daardoor fietsen we maar 34 km, in plaats van de 41 volgens de MIO. Opnieuw horen we veel kraanvogels en dit keer zien we er ook veel. Het is een prachtig gezicht.
Ook van de andere kant van het meer zien we hoe droog deze zomer is, want ook hier is te zien hoe weinig water er in het meer staat.


Er drijven 10-tallen bootjes op het water. De visser zullen het ongetwijfeld makkelijker hebben met de vangst met dit inkrimpende meer.

Als we terug zijn genieten we van de zon, het is zeker 25 graden. Na het avondeten wandelen we opnieuw naar het meer om al weer een mooie zonsondergang te zien.
Er zijn in de avond zeker 20 campers komen kijken naar een plekje, maar het staat al vroeg vol. Sommige campers parkeren zelfs langs de weg.

woensdag 17 oktober
Na de verzorging rijden we naar Dieue sur Meuse, een gratis plaats, verzorging en water tappen is hier gratis. Dat kwam goed uit, want we zaten zonder water. (nou ja, op de reservefles van 5 liter na). We wandelen, lezen en vliegen. Er is veel straaljager verkeer.donderdag 18 oktober
Na de verzorging en boodschappen halen gaan we naar Louppy sur Loison. Een heel rustige plek voor 2 campers. Een dorp met 140 inwoners. Er is een burcht en een kerk. Voor de rest is er rust. Erik vliegt en maakt kennis met de buurman van de plek. Op diens verzoek maakt hij ook wat beelden van zijn huis.

vrijdag 19 oktober
We gaan Frankrijk verlaten en komen uit in Redange, Luxemburg. Opnieuw een plek waar je niet hoeft te betalen. De verzorging, water en stroom zijn ook voor niets. De plek is een beetje ongezellig, maar we gaan toch een eind fietsen. Het is hier behoorlijk heuvelachtig, maar een mooie omgeving. Er zit een supermarkt loopafstand. Tegen de avond loopt de plek goed vol.


https://youtu.be/PL-wHCO2LVk

zaterdag 20 oktober
Op naar het volgende land, België. We gaan naar Blegny. Een gratis camperplek bij een voormalige steenkoolmijn. Alleen voor stroom moet je hier betalen. Als de plekken voor campers vol zijn, kun je gebruik maken van de rest van het parkeerterrein voor je overnachting.
We gaan mee met een rondleiding door de mijn. Dat is zeer indrukwekkend, we dalen af tot 60 meter onder de grond met de originele lift, die door de kompels ook gebruikt werd.


Deze mijn was nog tot de jaren 80 van de vorige eeuw in gebruik en de rondleiding werd verzorgd door een man die hier zelfs nog in gewerkt heeft.
https://youtu.be/agHHCYjr9S8


zondag 21 oktober

Nog steeds is het prachtig weer. We rijden nu Nederland weer in en wel naar Maasbree, camperplaats Roodt. Als we aankomen is er nog een camper die zich opmaakt om te vertrekken. We staan op dit prachtige grasveld alleen. We betalen € 12,00 via een envelopje, want de eigenaren zijn ook niet aanwezig. Hiervoor heb je wel toilet en douche tot je beschikking.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten