woensdag 15 augustus 2018

Weekendje Blokzijl


Nu het niet meer zo warm is, gaan we een paar dagen op stap. Op vrijdag 10 augustus om ongeveer 10.00 uur vertrekken we naar mini camping de Hendrikahoeve in Blokzijl. 's Avonds willen we naar de verlichte gondelvaart in Belt-Schutsloot, ongeveer 15 km met de fiets. Deze 80ste gondelvaart begint om 20.00 uur en duurt dan de hele avond. In de loop van de middag valt af en toe een kleine bui en het begint nu goed af te koelen. We twijfelen of we wel moeten gaan, maar wagen het er toch op. Het dorp van 550 inwoners ontvangt deze dag bijna 10.000 bezoekers. En al die bezoekers betalen € 6,00 entree. We lopen een stukje langs de gracht, waar al diverse orkesten in bootjes langs varen en hun muziek laten horen. 


                                 


Overal staan stoeltjes, nog zonder mensen erop, maar alvast gereserveerd voor het moment dat de gondels langs komen. Het begint steeds harder te waaien en af en toe regent het. De gondels verzamelen zich en wij besluiten om op een terrasje een kop koffie te drinken. We zitten droog onder de parasol, maar niet voor lang. Het waait zo hard, dat de cafébaas bang is dat zijn parasols kapot waaien en draait ze in. We gaan even binnen zitten en horen dan dat de gondels niet over het meer zullen varen i.v.m. de wind en dat de route een stuk ingekort gaat worden. Erik kijkt eens op een weer-app en ziet dat er hevige regen en onweer aankomt. We besluiten, nadat we 3 gondels gezien hebben, toch maar terug te fietsen om het hele slechte weer voor te zijn. Helaas halen de regen en de harde wind ons in. De eerste 3 km krijgen we de wind pal van voren. Onze regenjasjes klapperen alle kanten op. We komen behoorlijk nat terug op de camping. Jammer voor ons, maar meer nog voor de gondelbouwers die maanden druk geweest zijn en nu hun creaties niet konden laten zien.


zaterdag 11 augustus


Vandaag heel ander weer. De zon laat zich vaak zien, de wind is gaan liggen. We gaan naar de sluis in Blokzijl, en Erik filmt de drukte.
Dan fietsen we verder door de Wieden. We gaan met een fietsveer, erg leuk. Later op de dag zitten we heerlijk buiten en we kletsen gezellig met de buren. Erik filmt voor zijn You Tube kanaal: camper tv de bijzondere fietsdrager die op de camper zit van de buren.

zondag 12 augustus Nadat Erik de eigenaresse van de camping heeft geïnterviewd en opnames heeft gemaakt, gaan we weer naar de sluis van Blokzijl. Bootjes kijken en kletsen met de sluiswachter. We drinken wat op een terrasje, eten een portie bitterballen en kijken hoe de schippers hun boten manoeuvreren in de sluis. Sommigen zijn zo onhandig.
's Middags zitten we heerlijk in de zon naast de camper en genieten van het uitzicht. We zien ooievaars in het weiland, maar ook reigers en heel veel spreeuwen. De rand naast de camper is niet gemaaid en hier is een wilde bloementuin met vele vlinders.
We hebben een prachtig plekje op een strook grind, met gras voor de uitgang. Daardoor staan we stevig en toch lekker gras onder de voeten.maandag 13 augustus

Als we zitten te ontbijten komt de campingeigenaresse nog even een half uurtje buurten en geeft ons een Blokzijler Broc. Dit als dank voor het filmpje dat Erik maakt van haar camping. Daarna wassen we af en ruimen op zodat we weer naar huis kunnen. Maar goed ook, want al tijdens het terugrijden vallen er weer stevige regenbuien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten