zondag 30 april 2017

Steenderen/Bemmel/Roermond/Duitsland

Steenderen cp Landlust 

donderdag 20 april
We hebben 4 nachten thuis geslapen en zijn alweer onderweg. Dit keer naar camperplaats Landlust in Steenderen. Een hele mooie plek, op een voormalig weiland, in een cirkel met plaats voor 12 campers, achter een winkel. We fietsen 30 km langs de IJssel en naar Doesburg, met binnendoor weggetjes weer terug.

vrijdag 21 april
We hebben heerlijk geslapen op deze rustige plek. We lopen een ronde hard en 's middags hebben we nog puf om ook nog eens een stuk te wandelen. Na het warme eten rijden we naar Bemmel. We gaan op bezoek bij Adrie en Karin. 's Nachts slapen we op de camperplek aan de Wardstraat.

Roermond cp Helenawerf 


zaterdag 22 april
Het is in Bemmel altijd wat onrustig slapen, het is toch een mixparking waar veel auto's langsrijden. Gelukkig  dit keer een gerace van auto's op de parkeerplek. Na het ontbijt rijden we naar Roermond. We hebben een afspraak bij Jaques en Lisette Peeters voor de overdracht van de inspectiematerialen voor de ACSI. Vanuit de camperplek Helenawerf gaan we op de fiets. Het is helemaal aan de andere kant van Roermond, maar met de navigatie komen we er goed aan.

zondag 23 april
We hebben vanmorgen hardgelopen gedeeltelijk over het parcours van de hardloopwedstrijd die er gaat plaatsvinden (Cityrun). We kunnen de camperplek voorlopig ook niet af. We kijken 's middags een tijdje naar de hardlopers. 's Avonds gaan we nog een uurtje fietsen.

cp Keulen 


maandag 24 april
We rijden naar de camperplek Inden, bij de "Indermann". We voelen ons hier niet helemaal happy. De camperplek ligt midden op het terrein en van alle kanten rijden auto's en lopen mensen. Buiten zitten is er niet bij. Er zijn 3 plaatsen, maar daar trekken de automobilisten zich niets van aan. En omdat we de enige camper zijn worden we aan alle kanten ingebouwd. We besluiten om hier niet de overnachten en door te rijden naar Keulen. Het is druk op de weg, bijna spitsuur en al files. Omdat we nu van een andere kant komen dan gebruikelijk moeten we dwars door het drukke Keulen rijden. Tegen 16.30 uur kwamen we aan op de camperplek en gelukkig is er nog een plekje. 's Avonds maken we nog een wandelingetje over de brug.

dinsdag 25 april
Wat een rustige nacht. Heerlijk. Het is uitzonderlijk fris met noordenwind. Na het ontbijt fietsen we naar het chocolademuseum. Heel anders dan verwacht. Veel lezen, in Duits, en veel geschiedenis. Weinig chocolade. Al met al vonden wij het tegenvallen voor €11,50 entree p.p. Met 1 1/2 uur hadden wij het wel bekeken. Terug naar de camper om lunchen. 's Middags fietsen we naar de Dom en wandelen we wat door het centrum.

woensdag 26 april
's Morgens hardgelopen en na het douchen en koffie op weg naar Kürten. Daar zou een mooie camperplek bij een mooie sauna zijn. Ons eerste plan om naar Gelsenkirchen te gaan lieten we schieten omdat de snelweg naar Oberhausen afgesloten was, en we hoorden dat er erg veel files stonden. 
De camperplek op zich is mooi, maar wel erg verwaarloosd. Om toegang te krijgen tot de camperplek moet er eerst een slagboom open die met een sleutel afgesloten is. Dan sta je met de camper voor de slagboom in een bocht op de helling op een doodlopende weg. Keren is onmogelijk. De sleutel tegen betaling van € 8,00 maar gehaald en ons geïnstalleerd. Het zwembad met sauna ziet er ook verwaarloosd uit en dat verwacht je eigenlijk niet voor de prijs van € 22,90. Donderdag is er weliswaar korting van maar liefst € 3,00 maar wat we zien, vinden we het niet waard. We slaan het saunabezoek dan maar over. We staan alleen, het zal wel een rustige nacht worden.

donderdag 27 april
Inderdaad een hele rustige nacht gehad. We zouden eerst naar huis gaan vanwege het koude weer, maar we besluiten om er nog een dag aan vast te plakken. We rijden naar camperplaats Lüdinghausen, een rit van 120 km. Een mooie gratis plek bij een rozentuin.
 
cp Lüdinghausen

 

woensdag 28 april
Het is goed geweest. Het blijft koud, we rijden naar huis 101 km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten