maandag 17 april 2017

Urk/Giethoorn

 maandag 10 april

              camping 't Urkerbos                                  

                                    

Camperen is flexibel zijn en vrijheid beleven. Plan was om deze trip in Geeste te beginnen, maar we gaan een heel andere kant op, naar Urk. Hier zit een grote camerawinkel waar het nieuwe foto toestel dat Erik graag wil hebben op voorraad is. Na het ontbijt dus richting Urk en direct naar Camera.nu. de koop was snel rond en voor de winkel geluncht. We besloten om in Urk te overnachten op camping 't Urkerbos. We stonden hier een paar jaar geleden ook al met de vrije camperaars. 's Middags gefiets naar de oude vissershaven en 's /avonds nog een wandeling gemaakt door het Urkerbos. 

dinsdag 11 april

Gisteravond wat regen en het is fris, maar gelukkig wel weer droog. We verkassen naar Giethoorn, camperplek Haamstede. Het is nog rustig zo bij de start van het seizoen. Na de lunch een wandeling van 7 km gemaakt door Giethoorn. Ook nu lopen er al veel Chinezen. Het was een droge, bewolkte dag.

                                                            cp Haamstede


woensdag 12 april

's Morgens een rondje hard gelopen en na de lunch rijden we naar Emmen, naar de camperplek. We lopen door de oude dierentuin. Dit wordt nu een 'mensentuin'. Er zitten allerlei kunstenaars, van alternatief tot goudsmeden en het is heel apart om hier te lopen waar vroeger de beesten zaten.

cp Emmen

donderdag 13 april
We hebben wat boodschappen gedaan in het grote winkelcentrum van Emmen en gaan dan naar camperplaats 'Turfstee' in Blijham (Oude Pekela) Het is koud met een harde noordwester wind. We wandelen naar Oude Pekela en rondom de camperplaats. Er zou een wietkweker in de buurt moeten zitten waar je wietolie kunt kopen, allen wij kunnen het niet vinden.

                                                            cp Turfstee

vrijdag 14 april
Het is 'Goede Vrijdag' het is koud en de voorspellingen voor het paasweekend zijn wisselvallig en fris. We fietsen een ronde Blauwe stad en halen een paar boodschapjes in Winschoten. We slenteren wat door de stad. Temperatuur buiten min. 3,1 max 11,8. Temperatuur binnen min 6,6 en max 22,0

zaterdag 15 april
We rijden 80 km verder naar Landgoed Jonker in Doesum. Het is een mooie camperplaats maar er valt in de omgeving niets te beleven. We wandelen nog even richting Grotegast maar het is erg koud met een noordwesten wind. Temperatuur buiten min 4,3 max 11,1 temperatuur binnen min 7,7 max 22,0
                                                            
                                                                    cp landgoed Jonker

zondag 16 april
Vanwege de kou en de vooruitzichten besluiten we om even een paar dagen naar huis te gaan. Onderweg geluncht op de parkeerplaats voor de camperplek Appelscha. Om 14.00 uur zijn we weer thuis.Geen opmerkingen:

Een reactie posten