zaterdag 30 augustus 2014

Slotwoord

Zaterdag 30 augustus hebben we onze laatste gasten uitgezwaaid en daarmee komt er ook een einde aan ons camperavontuur met Rent a Tent en daarmee ook verslaglegging via dit blog.

Het voornaamste doel van dit eerste seizoen was voor ons om er achter zien te komen of dit is wat we de komende jaren willen gaan doen gedurende het zomerseizoen. We zijn blij dat we dit project hebben mogen doen en staan nog steeds voor 100% achter ons besluit om dit eens te proberen. We zijn een ervaring rijker.

Terugkijkend vinden we dat de klus voor ons als onervaren beheerders te groot was voor de 1e keer. (Te veel eenheden, seizoen te lang en te weinig ondersteuning).
Tegelijkertijd hebben we hier ook zo'n beetje alles meegemaakt wat er maar mee te maken valt, dus moeilijker kan een volgende keer haast niet worden.
Ook het uitzonderlijke slechte en natte weer heeft onze beleving geen goed gedaan.
Maar met name het akelige en onsympathieke gedrag van een aantal gasten heeft toch wel een negatieve invloed op ons plezier gehad.
Natuurlijk hebben we gelukkig voornamelijk leuke ervaringen gehad.

De komende tijd gaan we alles eens goed laten bezinken en kijken wat er dan boven komt drijven en is blijven hangen. Als we zo onze ervaren collega beheerders horen, is het beheerder zijn een soort virus waar je niet meer van af komt. Een kleinere camping met minder eenheden en/of een korter seizoen lijkt ons een aantrekkelijk vooruitzicht.

We zijn er best een beetje trots op dat we dit seizoen op deze drukke camping tot een goed einde hebben gebracht en zijn ervan overtuigd dat de meeste gasten een geslaagde vakantie hebben gehad en we zijn blij dat wij daar een steentje aan hebben kunnen bijdragen.

Voor dit moment zijn we blij dat we  afscheid hebben genomen van het oorverdovende rumoer op een camping met deze omvang (750 plaatsen, 3000 gasten), bestaande uit huilende en schreeuwende kinderen, aangeschoten jongeren en ouderen, massale knokpartijen en meer dan 40 avonden karaoke, popmuziek, draaimolen, clowns, circus, goochelaars, kinderanimatie, etc.
Ook de lucht van aangebrande worstjes op de barbecue's die elke avond weer massaal worden aangestoken zullen we niet  missen.
We verheugen ons op onze nieuwe, nog niet gebruikte regendouche thuis en op ons eigen sanitair.
Na 4 1/2 maanden te hebben stilgestaan is het tijd dat onze camper weer gaat rijden en dat we hem gaan gebruiken waar we hem voor hebben gekocht, nl rijden van het ene naar het andere mooie, stille plekje. We verheugen ons weer op de weekendjes weg en vakanties naar onze favoriete stekjes.

Enkele statistieken:

De zomer was extreem nat:

In mei, Juni, Juli en Augustus hadden we tot nu toe:
62 droge dagen
61 dagen met neerslag
556 mm neerslag

En verder:
Meer dan 20% van de gasten heeft zijn vakantie voortijdig afgebroken (met name door het slechte weer)
We hebben  bijna 1000 gasten ontvangen, begeleid en uitgezwaaid in 250 aankomsten en 250 vertrekken.

Wij bedanken iedereen hartelijk voor het volgen van dit blog en we zijn dankbaar voor alle lieve reacties en tips die we (vooral van collega beheerders van Rent-a-Tent)  hebben gekregen, we hebben er dankbaar gebruik van gemaakt en veel steun aan gehad.

Hartelijke groeten en we wensen iedereen alle goeds,
Erik en Wilma Veltkamp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten