maandag 29 augustus 2011

CCN Mosseltour 25 augustus t/m 28 augustus

 

CCN Mosseltour 25 augustus t/m 28 augustus

donderdag 25 augustus

We vertrekken vandaag tegen 15.00 uur naar een georganiseerd weekend door de CCN in Zeeland, in West Vlaanderen. Omdat het best wel een eind rijden is (> 350 km) besluiten we de heenreis in 2 dagen te doen. Vandaag rijden we naar Vianen, ongeveer op de helft. We stonden hier 3 1/2 jaar geleden ook al eens. Er zijn nu gemarkeerde plaatsen, maar op die plekken is geen satellietontvangst. Bovendien stond er een camperaar met een generator, dus veel herrie, erg irritant. We zijn daarom midden op de parkeerplaats gaan staan. Nog even gewinkeld in het oude pittoreske stadje en gegeten. 's Avonds tv gekeken. Er stonden wel een aantal jongeren die de parkeerplaats als hangplek gebruikten, maar ze veroorzaakten geen enkele overlast.


 

vrijdag 26 augustus

We hebben prima geslapen. De weersvooruitzichten zijn bijzonder slecht voor het weekend, maar nu is het nog droog. We zien wel wat het wordt. Vlak voordat we wegreden kwam er iemand van gemeente toezicht ons vertellen dat we niet goed stonden. We vertelden hem dat de aangegeven plekken niet voldoen en van de generator. Hij nam er notie van en wie weet zijn de vakken volgende keer wel aan de andere kant. Op naar Terneuzen. Via de coördinaten naar de ontmoetingsplek proberen te tijden, maar dat bleek niet te kloppen. Dankzij een foutje in de notilatie waarde van de organisator stonden we 20 km van de bedoelde plek. Een telefoontje en we wisten waar we wel heen moesten, naar Terneuzen op de dijk aan de Westerschelde. Mooi uitzicht op de zeeschepen die voorbij voeren. Om 15.00 uur vertrokken we voor een rondrit met de campers. Gezamenlijk over de sluizen en dan een voor een om de 5 minuten op pad. De route van 40 km over hele smalle weggetjes, soms niet breder dan een fietspad. Tegen het eind van de middag kwamen we op de plek van bestemming aan, recreatiepark 't Braakman in Hoek. 's Avonds camperklets en tv kijken.


 

zaterdag 27 augustus

Vanmorgen gezamenlijk 20 km gefietst door een natuurgebied. Na de lunch zijn we met ons 2-en naar Terneuzen gefietst. Een aantal ging naar Philippine om mosselen te eten, maar wij vonden 15.00 uur geen goede tijd en het was ook nog eens behoorlijk aan de prijs (€ 25,75 voor 1 persoon, zonder drinken). In Terneuzen een mooie verrekijker gekocht en hele grote zeeschepen gekeken, o.a. in de sluis. Vandaag in totaal 60 km gefietst.


 

zondag 28 augustus

Lekker hard gelopen en gedoucht. In de kring met zijn allen koffie gedronken. Toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. We hebben tijdens het verblijf geen spatje regen gehad. Des te meer tijdens de terugreis. De buien waren zo fel dat we meerdere malen gestopt zijn. Daardoor was de terugreis een lange. We waren aan het eind van de middag pas weer thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten