maandag 31 augustus 2009

Vuelta weekend Drente 28 t/m 30 augustus

 

Vuelta weekend Drente 28 t/m 30 augustus

vrijdag 28 augustus 

We rijden om 13.00 uur van huis weg naar minicamping Graswijk in Assen. Het is een leuke kleine camping. We gaan vanmiddag naar de ploegenpresentatie van de wielrenners voor de Vuelta in het centrum van Assen. Er is een groot podium over de vaart gebouwd en de wielrenners moeten van een parkeerplaats best wel een eind lopen om op dat podium te komen. De renners lopen dus zo tussen het publiek door. We hebben veel bekende renners van heel dichtbij gezien en met een aantal zijn we ook op de foto gekomen. Bijvoorbeeld met Bram Tankink, Pieter Weernink, Maarten Ducrot (oud wielrenner) en met Andy Schleck. Wat zijn die jongens allemaal vriendelijk. Als je ziet hoe sommige supporters aan hen trekken om maar een handtekening te krijgen of op de foto te komen! We hadden een paar hevige buien. De binnenstad is veranderd in een Spaanse wijk, met muziek en dans. Erg leuk.

 DSCF0727  DSCF0736

DSCF0753  DSCF0797

 


zaterdag 29 augustus 

Na het ontbijt hebben we eerst 12 km hard gelopen. We liepen een rondje, waarbij we langs het TT circuit kwamen, waar vanmiddag de tijdrit wordt gehouden. 's Ochtends hadden de recreanten een toertocht, die liepen we soms iets in de weg. Tijdens het lopen tot 3 x toe een hevige regenbui gehad. Na het douchen, waar we niet warm van werden, even lekker in bed gelegen en zelfs nog even geslapen. Toen op de fiets naar het TT circuit. Opnieuw regen. Op de tribune zit je toch wel heel erg ver van het parcours af. Toch wel leuk om te zien, ook al hoe de ploegenauto en de tijdwaarneming mee rijdt met de renner. 


zondag 30 augustus 

Vandaag start de 2e etappe vanuit Assen en dat willen we ook zien. We gaan dus weer op de fiets naar het centrum. We stallen onze fiets ergens en gaan dan op weg naar het podium, waar de renners moeten tekenen. Door een misverstand van iemand van de organisatie, komen we achter de hekken en staan dan zomaar met vips tussen de renners. Opnieuw barst de hemel open en samen met wat Spaanse renners staan we onder een parasol te schuilen. Even later staan we naast mevrouw Ter Beek (de weduwe van burgermeester Relus ter Beek). Dat is vast niet de bedoeling. Jet Bussemakers zien we op een motor klimmen. Is wel grappig om te zien met welke egards de vips behandeld worden. Je zou haast vergeten dat de wielrenners degene moeten zijn die alle aandacht krijgen. We hebben het hele weekend veel regen gehad, maar het ook heel leuk gehad.

DSCF0770 DSCF0772

Geen opmerkingen:

Een reactie posten