zondag 4 mei 2008

Meivakantie 25 april t/m 02 mei

 

Meivakantie 25 april t/m 02 mei

vrijdag 25 april 2008

Na het warme eten met de hele familie, reden Erik en Wilma tegen 18.00 uur naar Nordkirchen, via allerlei binnendoor weggetjes. We zetten de camper neer bij het Schlosspark en gaan nog even in het park fietsen. Later op de avond toch de camper maar verplaatst naar de parkeerplaats bij de flats, omdat er een stroomgenerator toch wel behoorlijk zoemde. Het was licht bewolkt, maar wel droog.


zaterdag 26 april 2008

Na een rustige nacht, heerlijk geslapen, doorgereden - met natuurlijk een luchstop - naar Hirschhorn, een rit van 364 km. Er is een camperplek op de parkeerplaats aan de Neckar. Deze zagen we vorig jaar toen we in de buurt op een camping stonden. Er mogen er 5 staan, maar er staan er uiteindelijk wel 15. Het is een prachtige plaats zo aan het water. Later op de dag wordt het zonnig en het is ongeveer 20 graden.

20080426_1


zondag 27 april 2008

Vandaag blijven we staan in Hirschhorn. Het is een prachtige zonnige voorjaarsdag. Het was erg druk in Hirschhorn, veel motorrijders en er was een rally met Old timers. Op het hoogtepunt stonden er 17 campers, echter tegen de avond vertrokken de meeste. Kennelijk waren er veel weekend gangers. 's Avonds nog naar het slot gelopen en de toren beklommen. Bij elke bocht, zie je het stadje en de camper kleiner worden.
Je hebt een prachtig uitzicht over de Neckar en de stad.

20080427_1  20080427_4 


maandag 28 april 2008

 

20080428_1  20080428_2

Vanmorgen stonden er nog maar 4 campers. We hebben maar liefst uitgeslapen tot 9.45 uur. Na het ontbijt hebben we nog een paar boodschappen gedaan. Terug bij de camper knapte de plastic zak en lagen karnemelk, toetjes en eieren in gruzelementen op straat.

Om ongeveer 12.00 uur zijn we verder gereden naar het 100 km zuidelijker gelegen Ludwigsburg. Dit is een grote stad. De 4 camperplekken op de parkeerplaats bij het Barok-slot zijn veel kort voor de camper. Daarom hebben we hem maar op de grote parkeerplaats bij de tourbussen gezet. Om Ludwigsburg in te mogen rijden is een soort milieu sticker nodig.Dat is nieuw en die sticker moet je kopen. Omdat we niet precies weten hoe het werkt, wagen we het er maar op zonder sticker.

Het was prachtig weer, dus zijn we op onze vouwfietsen de stad ingereden. We hebben aardig wat inkopen gedaan, slippers voor ons beiden, een jas voor Wilma en nog wat andere kleding. Na het avondeten begon het te regenen, tot een uur of 11. We hebben nog een stukje gewandeld, en daarna lekker naar bed. Om ongeveer 4 uur werd er aan de camper geklopt. De parkeerplaats was helemaal leeg. Er stond geen politieauto, tenminste we konden dit niet zien. We hebben niet gereageerd en ook niets gezien. Het kloppen hield na een tijdje wel op. Erik denkt dat het een zwerver was. Die zien we tenslotte in elke plaats tot nu toe. Dit was niet zo'n leuke ervaring


dinsdag 29 april 2008

Na de vervelende ervaring van de nacht vroeg wakker en vroeg weggereden richting de camperplek in Neustadt-weinstrasse. Er is hier plaats voor ongeveer 30 campers. Ook hier wat minder prettige ervaringen. Nadat we onze camper op de plek hadden staan, kwam de buurman direct klagen dat we geen tussenruimte van 2 meter hadden gehouden. Volgens hem moest dat uit veiligheidsoverwegingen. Erik heeft dus de camper een stukje moeten verplaatsen. Echter toen begon de buurman aan de andere kant te zeuren. Hij had met een boodschappentas de plek waar wij nu dus een stukje van namen gereserveerd voor vrienden die misschien nog zouden komen. Tja, we deden maar of we hem niet begrepen. Uiteindelijk waren de vrienden toch maar niet gekomen. 's Nachts hadden we lawaai van het laden en lossen bij de naastgelegen Aldi.

20080429_1


woensdag 30 april 2008.
Op weg naar Idar-Oberstein. De camperplek in het centrum was erg lastig te bereiken. Een eind buiten de stad was een kleine parkeerplaats waar je ook mag overnachten, echter dit was zeker 6 km van het centrum. De andere camperplekken waren niet te vinden. Dan maar doorrijden naar Trier. Daar is een camperplek waar wel 130 kunnen staan, naast een camping. Het kost 6 euro, maar daar krijg je niets voor, je kunt niet eens het toilet op de camping bezoeken, daar moet je een sleutel voor hebben. En die wordt alleen verstrekt aan campinggasten. Het enige wat je op de camping mag doen is je camperplek betalen. Trier is een geweldig mooie stad, met alshoogtepunt natuurlijk de Porta Nigra. We hebben een opname van een tv uitzending meegemaakt. Dat was interessant om eens mee te maken. We hebben de grote kerk bekeken en door de stad gefietst en gewandeld. Ook hier kwamen we weer de nodige zwervers tegen.  

20080430_1  20080430_2


donderdag 1 mei 2008

De nacht was rustig,  dat zou je niet verwachten op zo'n drukke plek. Trier hebben we wel gezien nu, dus maar weer verder. We reden de route langs de Moezel tot aan bijna Traben Trabach (zo'n 60 km). Opeens wilde een grote vos de weg oversteken, maar bedacht zich op het laatste moment. Gelukkig maar, want anders was hij onder de camper gekomen. Veel hevige regenbuien onderweg. Langs de Moezel zijn veel camperplekken, waar soms wel honderden campers staan, maar ook wel die minder groot zijn. Via de Nurburgring doorgereden naar Bad Neuenahr. Daar is een groot sanatorium, waarschijnlijk wel meerdere. Je ziet er dan ook bijna niets anders dan kreupelen (vergeef me het woord) rond "lopen". Er is een casino en veel dure zaken o.a. een bontjassenwinkel. Er zitten duidelijk mensen met geld. De camperplek is op een parkeerplaats naast een voetbal- en atletiekstadion. (apollitinis stadion). Kosten € 5,-- inclusief verzorging. 's Nachts toch wel weer wat herrie van auto's en vrachtwagens. Het zal er wel een beetje bij horen op zulke plekken.


vrijdag 2 mei 2008

Na een rit van 170 km. gestopt in Geldern. Camperplek in Veert bij de sportplatz. Op zich wel een mooie plek, overdag wat rumoer van de plaatselijke voetbalvereniging waar veel jeugd wordt getraind, maar dat is ook wel gezellig om te zien. Geldern op de fiets bezocht. Wel een aardig plaatsje. 's Avonds en 's nachts lekker rustig. Echter al vroeg wakker, want er moest gevoetbald worden, erg veel verkeer van brengende jeugd die al carpoolend naar hun uit wedstrijden gaan en een half uur later veel bezoekers die hier moeten voetballen. Na het ontbijt helaas weer op weg naar huis. Het kan natuurlijk niet altijd vakantie zijn.

20080502_1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten