donderdag 12 juli 2007

Weekend Kleve 12 t/m 14 oktober

vrijdag 12 oktober 2007
Alweer zijn de voorspellingen voor het weer goed en we besluiten om nog maar eens weer op stap te gaan. Na de lunch rijden we richting Kleve, we hebben daar een mooie, rustige plaats naast de dierentuin gevonden. Er staan nog geen andere campers, maar dat zal ongetwijfeld niet lang duren. We pakken de fiets en gaan Kleve en omgeving verkennen. We zien in het centrum van Kleve ook een camperplek, er staan er wel 60 en het lijkt op een woonwagenkamp. Het lijkt wel gezellig, maar onze ervaring is dat met zoveel mensen al vroeg op de ochtend er veel geluiden zijn. We blijven lekker staan waar we nu zijn. Als we 's avonds terugkomen hebben we gezelschap gekregen van 2 andere campers.  De plaats ligt naast een doorgaande weg met aan de andere kant mooie baroktuinen en een groot park.


zaterdag 13 oktober 2007
We hebben prima geslapen en na het ontbijt besluiten we om naar Kevelaer te rijden, waar een kleine camperplek moet zijn. Het blijkt dat er achter het treinstation een plek is ingeruimd voor 3 campers maar deze plekken zijn al bezet. Er is echter een hele grote parkeerplaats naast o.a. ook voor bussen, dus we parkeren daar ons huis op wielen en gaan op de fiets het stadje in. We hadden wel al eens gehoord dat Kevelaer een bedevaarts oord is, maar dit overtrof al onze verwachtingen. Heel veel kerken op een rij, en in elke kerk is wel een of andere viering bezig. Zowel in de kerken, als daarbuiten was veel gelegenheid om een kaarje aan te steken. Het is een indrukwekkend gezicht. We waanden ons in Lourdes.
Als we terugkomen wij de camper, blijkt dat op een bankje vlak bij een dronken zwerver zijn plekje heeft gevonden en aangezien we beiden toch al deze plek niet zo mooi vonden besluiten we om verder te rijden naar een camperplek in Geldern Walbeck. Hier staan we vlak bij een zwembad omgeven van bossen. We zitten nog een uurtje heerlijk in de zon. We genieten van de mooie kleuren om ons heen en van de vallende bladeren. Ondanks dat het hier er zo rustig uitziet hebben we toch tot laat op de avond last van muziek uit het naburig dorpzondag 14 oktober 2007
Een voordeel van camperplekken in Duitsland is dat elk dorp hoe klein ook wel een bakker heeft die op zondagmorgen open is zodat we heerlijk verse harde broodjes kunnen eten. We gaan na het ontbijt richting Emmerich, volgens het boek is daar een camperplek op de promenade met zicht op de Rijn, waar er dagelijks wel 500 boten langs komen. Helaas voor ons, er is rommelmarkt in Emmerich en we komen de stad niet in. Dan rijden we maar door naar Rees, dat is een stadje die we kennen van een eerder bezoek. Daar zitten we de rest van de dag heerlijk in het zonnetje. We rijden tegen 6 uur pas terug naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten