dinsdag 13 februari 2024

Albufeira 9 t/m 13 februari

 vrijdag 9 februari

We gaan een deurtje verder, naar camping Albufeira, de grootste camping van de Algarve in de gelijknamige plaats. We komen op een nat en modderige plek te staan. Het weer is ook niet al te best. Het regent tot laat in de avond. De bodem is van rode klei, die ook voor de porceleinindustrie gebruikt wordt.


zaterdag 10 februari 

We gaan vanochtend een tocht met een tuktuk maken. Er kunnen 6 mensen in een zo'n kar. Eén groep heeft het Nederlandstalig levenslied opstaan en zingt uit volle borst mee. Zelf vinden ze het heel lollig. Als we terug zijn op de camping is het warempel even droog en zitten we bij elkaar voor wat informatie. Daarna worden er wat spelletjes gedaan, waaronder jeu de boulen. Wilma doet een potje mee en kan nu nooit meer zeggen dat ze dat spel niet kent.



zondag 11 februari

Hele dag binnen gezeten vanwege de regen.

maandag 12 februari

Vandaag eindelijk droog, we wandelen naar Albufeira, lopen door de oude stad en eten er een hapje. Daarna wandelen we weer terug.




dinsdag 13 februari

Voor vandaag staat er een busexcursie op het programma. We rijden naar Cavoeira, 






maken een wandeling over vlonders boven rotsen, langs het strand, drinken koffie op een terrasje (met schrikbarende prijzen, dat kennen we niet, maar het is hier ook heel erg toeristisch) Weer verder met de bus, door Monchicqe, naar Alte. Hier krijgen we een lunch. Er is geen tijd voor rondwandelen, want we gaan verder met de bus naar Loulé. Hier bekijken we een deel van de carnavalsoptocht. Het begin en het eind zien we niet. De bus is maar beperkt gehuurd.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten