zondag 7 maart 2021

eerste trip in 2021 Reutum/Wierden/de Lutte

 

Woensdag 3 maart

Ons eerste tripje met overnachting brengt ons naar Albergen. We maken filmopnames bij een matrassenspecialist, en de bedoeling is dat we een door hem gemaakt matras meenemen om op proef te slapen. De opnames gaan prima, alleen een matras meenemen niet. Er zijn leveringsproblemen, en misschien zijn de matrassen morgen te leveren, maar helemaal zeker is dat niet. Nu moeten we morgen toch nog een keer terugkomen, omdat dan degene die de hoezen om de matrassen naait er is, en dat proces willen we ook op de film. We rijden in de middag naar de camperplek in Tubbergen, bij de vlaskoel. Een zwembad annex sportterrein. Nu zien we dat sportterrein wel, een zwembad of een plaats voor de camper niet. Wel een nieuwbouwwijk. Tja, dan rijden we maar naar Reutum, een betaalde camperplaats, de Eikenhof. Mooie ruime plekken, 15 stuks, waar we alleen staan. Er is een sanitair gebouwtje en stroom. En een informatie huisje met een minibibliotheek. Wilma slaat haar slag en vind een mooi boek. Deze wordt geruild met een die ze net uit heeft.


De zon schijnt en we drinken buiten aan een  picknick tafel koffie. We lopen nog een stukje, maar de dag loopt al ten eind en het begint kouder te worden. Erik filmt nog een beetje en vliegt met de drone.

 https://youtu.be/cO5ZprocFDk

Donderdag 4 maart

Er was gisteravond en vannacht iets mis met de stroomvoorziening we hebben de verwarming daarom op gas aan gehad. Goed geslapen, 1 x wakker geworden van regen. Na het ontbijt terug naar Albergen voor de laatste opnames. De matrassen zitten in een hoes en vandaag was de naaister, José aanwezig, die liet zien hoe ze stof meet en knipt en naait. De matrassen om mee proef te liggen zijn er nog niet. Misschien vanmiddag. We worden er een beetje flauw van, moeten we nog een keer naar Albergen. We rijden even langs huis om alle filmapparatuur terug te brengen en de vouwfietsen in te laden. Dan richting Hengelo om te kijken waar de storing voor wat betreft de stroom zit. Terwijl wij zitten te lunchen heeft de monteur, Jeroen het probleem al gevonden. Hij had iets niet helemaal goed aangesloten. Het probleem is snel verholpen. De matrassenspecialist appt  dat de matrassen er pas morgen zijn.

We gaan voor de overnachting naar wijngaard Baan in Wierden. Hier stonden we zeker 10 jaar geleden ook al eens. Toen waren er 6 plaatsen, nu 25. We installeren ons en wilden ons daarna melden. Echter alles is hermetisch afgesloten. Er is ook nergens een informatiebord te vinden. Nou we zien wel.




Vrijdag 5 maart

We hebben prima geslapen, het heeft gevroren vannacht, maar we hadden de kachel op stroom heel lichtjes aan en we werden wakker met 12 graden. Na het ontbijt reden we naar de verzorgingsplek en op dat moment kwam mevrouw Baan naar buiten. We hadden, omdat we gisteren nergens iemand zagen en ook geen brievenbus o.i.d. niet betaald. Zij leidde ons naar de achterkant van een gebouwtje, met een bijna onzichtbare deur, waar het sanitair zit en de mogelijkheid om te betalen. We hebben gauw € 14,00 gepakt en alsnog betaald. Misschien handig om ergens een bordje op te hangen met een verwijzing waar je moet zijn. Opnieuw naar Albergen, waar de proefmatrassen nu voor ons klaar stonden. We hebben onze matrassen achter gelaten en de proefexemplaren erin. Daarna op weg naar de Lutte. Dat was met recht sight seeing Twente, de weg door Weerselo is afgesloten. Onderweg wat boodschapjes gedaan. Aangekomen in de Lutte bij erve Velpen eerst geluncht met lekker broodjes, vers gekocht en daarna wat filmmateriaal gemaakt en heerlijk in de zon gezegen. Het is maar 7 graden, maar de zon schijnt fel en is al warm. Daarna nog even gewandeld naar de Dinkel. Bij terugkomst nog een half uurtje buiten in de zon gezeten kletsend met de buren.


zaterdag 6 maart
Opnieuw heerlijk geslapen. Het is heel stil hier. We maken opnieuw een wandeling door het Lutterzand en langs de Dinkel. Onderweg drinken we een beker warme chocolademelk met slagroom en we eten een heerlijke punt appelgebak. Helaas moet dat aan een sta tafel en buiten nog steeds vanwege Corona. We blijven niet te lang plakken, want het is toch nog wel erg koud. Als we terugkomen, lopen we de eigenaar tegen het lijf. We staan een tijdje met hem te kletsen en hij laat ons zijn project zien. Namelijk het ombouwen van een Duitse ambulance naar een camper. Het is wel een 10 jaren project en voor de uitstapjes die hij en zijn vrouw maken, heeft ie een kant en klare camper gekocht. Het valt op dat zijn werkplaats supernetjes is. Trouwens alles is super netjes en schoon op deze camperplek.


Na de lunch maakt Erik een video opname van de hoes die we op de voorruit hebben zitten en komt de eigenaar met een zelf gemaakte houder voor op Eriks fiets waar hij de camera in kan zetten. Ontzettend aardig.

 

zondag 7 maart
Na weer een nacht lekker geslapen te hebben, rijden we naar Albergen waar we de matrassen waar we op hebben proef geslapen terugbrengen en onze eigen weer erin leggen, terug naar huis. Het was een koude, maar geslaagde eerste trip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten