dinsdag 19 februari 2008

Weekend Emmen 16 t/m 18 februari

 zaterdag 16 februari 2008

Een aantal malen hadden we al tegen elkaar gezegd: "we moeten ook nog eens met de camper op pad als het koud is". We zijn namelijk zeer nieuwsgierig of ons huisje inderdaad zo geisoleerd is als beweerd wordt.
Nou dit weekend moest het er dan van komen. De voorspelling is 8 graden vorst, dus voor alle zekerheid dikke dekbedden ingepakt en ook nog slaapzakken. We gaan 's morgens eerst nog hardlopen en na de lunch vertrekken we naar Emmen. We winkelen 's middags in het nieuwe winkelcentrum, gaan bij familie koffiedrinken en dineren bij "de Kamer". Als we dan zo tegen 22.00 uur teruglopen naar de camper is het behoorlijk koud. Dus gauw de verwarming aan. Gelukkig is de camper niet zo groot dus duurt het niet lang of het is er behaaglijk warm. We kijken nog even naar de tv en duiken dan ons bed in. De lakens voelen nog wel erg koud aan, maar we laten de kachel iets aan en al gauw merken we in bed niets meer van de kou.

 

20080216


 

zondag 17 februari 2008

We worden rond 9 uur wakker, we hebben het helemaal niet koud gehad vannacht. Het is dus bewezen dat we ook met vriezend weer zeker met de camper op pad kunnen. Na het ontbijt besluiten we een stuk naar het noorden van Duitsland te rijden, met de nieuwe navigatie die ons binnendoor weggetjes zal laten rijden. We laten ons verrassen. Uit ons grote camperplaatsenboek hebben we het dorpje Friesoythe-Mittelsten Thule uitgezocht, dit ligt aan de rand van een stuwmeer.
Na ruim 2 uur rijden door een prachtige heuvelachtige omgeving komen we aan op een camperplek waar wel 100 campers kunnen staan, maar wij staan er alleen. We wandelen naar het stuwmeer, komen nog langs een dierenpark, die helaas nog gesloten is, maar waar we wel aapjes kunnen kijken. Erik repareert de stekker van de tv,  zodat we 's avonds nog even naar Boer zoek Vrouw kunnen kijken. Na het eten lopen we nog een rondje door het dorp, alvast op zoek naar een bakker. Deze is er niet, maar er is wel een heel kleine buurtsuper zodat we morgenvroeg in ieder geval broodjes kunnen kopen.

20080217


 

maandag 18 februari 2008

We zijn iets eerder wakker dan gisteren. Weer hebben we heerlijk geslapen, het heeft nu ook niet zo hard gevroren als gisteren. We halen met de camper broodjes en rijden dan nog even naar de parkeerplaats van het stuwmeer. Hier is namelijk ook een camperplek. Gistermiddag stonden er wel een stuk of 10, maar nu staat er maar 1. De gordijntjes zijn nog dicht, dus we kunnen niet even kletsen. Na het ontbijt rijden we rustig terug naar huis. We kunnen terugzien op een geslaagd weekend, de 1e van hopelijk velen dit jaar.

20080218

Geen opmerkingen:

Een reactie posten