dinsdag 22 december 2015

kerstmarkt Keulen

 donderdag 17 december

We rijden in de loop van de ochtend naar Dorsten, onze favoriete plek in Duitsland voor als we naar de sauna gaan. Het klinkt eigenlijk wel saai, want het programma van zo'n saunadag is altijd hetzelfde. We komen aan bij de sauna, parkeren de camper en gaan dan eerst lunchen bij de Chinees, dan pakken we onze tassen en gaan de sauna in en doen met heel veel opgietingen mee. In de loop van de avond eten we een broodje in het sauna restaurant, we rusten of slapen een tijdje in de rustruimte en gaan pas na de laatste opgieting naar de camper terug. Dit keer was de laatste opgieting heel erg heet. Wilma heeft de ronde niet afgemaakt en Erik gaf aan dat de saunameester niet bij hem hoefde te wapperen.


vrijdag 18 december

En zoals altijd lunchen we bij de bakker. Lopen nog wat door Dorsten en gaan dan op weg naar Keulen. We  hebben een plaatsje gereserveerd op de camperplek. En dat blijkt wel nodig ook, want hij staat propvol. Wij betalen € 10,-- per nacht exclusief stroom en dat is wel een beetje zuur, want nog geen 200 meter voor de camperplek is een grote parkeerplaats waar ondanks het verbodsbord zeker 10 campers gewoon staan. Op blokken en met de schotel uit. Zij staan voor niks en er wordt niet gecontroleerd. We gaan met een afgeladen volle metro naar het centrum en kijken onze ogen uit. Wat een mooie kerstmarkten en wat veel, door heel Keulen  heen. Ook zien we heel veel zwervers. 2 waren er wel komisch, ze hadden samen 4 bekertjes voor zich staan, met daarvoor briefjes 1 beker voor eten, 1 voor drank, 1 voor de honden en 1 voor drugs. Het contrast is wel erg groot. Het eten en drinken op de kerstmarkten is prijzig, maar vindt grif aftrek en deze bedelaars zien er hongerig en ziek uit en hebben zo te zien niets. Nadat we een aantal uren geslenterd hebben worden we moe en gaan met de metro weer terug. 's Avonds kijken we tv en gaan bijtijds naar bed.


zaterdag 19 december

Er is nog 1 kerstmarkt die we ook willen bezoeken. Deze ligt aan de Rijnkade en omdat het zo mooi weer is besluiten we de  4 km te gaan lopen vanaf de camperplek naar deze markt die naast het chocolademuseum ligt. Vandaar uit lopen we via nog een markt met een ijsbaan terug naar de Domplatz. Hier is de grootste kerstmarkt en waren we gisteren ook al. Het is nu stukken drukker dan gisteren. Het is schuifelen tussen de mensen. We luisteren nog even naar de muziek die er gemaakt wordt en dan besluiten we met de metro terug te gaan. Het is opnieuw zeer vol in de metro. We slapen een uurtje en gaan dan uit eten in een leuk restaurantje in de buurt. We eten heerlijk en niet duur.


zondag 20 december

We rijden naar Rees, ook aan de Rijn. We dachten dat hier ook wel een kerstmarkt zou zijn of de winkels open, maar dat blijkt niet zo te zijn. We parkeren wel op de camperplek, maar besluiten om na de lunch toch maar naar huis te gaan.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten