zondag 30 september 2007

Weekend Thialf en Lemmer 29 september t/m 1 oktober

zaterdag 29 september
Van het werk van Erik hebben we vanavond een personeelsfeest in Thialf Heerenveen. Pal voor Thialf zijn vier camperplekken. Dus besluiten we met de camper te gaan, dan kunnen we beiden een biertje of wijntje drinken. Na een leuke avond wordt de nacht wel wat rumoerig, want er wordt voor een TROS muziekfeest en voor Holiday on Ice de hele nacht aan en af gereden met vrachtauto's vol met apparatuur. Ik denk trouwens dat je hier wat moeilijk kunt staan als er een schaatswedstrijd is, maar anders is het een mooie lekker rustige plek.
zondag 30 september
We hebben in bed de marathon van Berlijn bekeken en Erik heeft veel plekken herkend (in 2005 liep hij hier tenslotte zelf de marathon) Haile liep een mooi record.
Tijd om verder te trekken.  We hadden gezien dat je in de haven van Balk mooi kunt staan, dus we gaan die kant op. We hebben tenslotte leuke herinneringen aan Balk, daar legden we circa 25 jaar geleden geregeld aan tijdens onze zeilweken. Op een groot parkeerterrein voor de camperplek gaan we eerst maar eens lunchen en dan de plek verkennen. We moeten een slagboom door om op de plaats te komen, dat trekt ons niet, en ook de plek zelf niet, je staat omgeven door bosjes, je ziet dus geen boot voorbij komen. Hier willen we niet staan we gaan verder. We rijden naar Lemmer. Volgens ons boek moet hier een camping zijn aan de haven. Maar hoe we ook zoeken, wij kunnen geen camping vinden. Wel het kantoortje van de havenmeester, met daaronder de toiletten en douches, maar ook geen havenmeester te zien. We zetten de camper op de parkeervakken en wandelen in een waterig zonnetje een eind door Lemmer en omgeving. We besluiten om hier ook te gaan slapen. Het enige wat ons kan gebeuren is dat we weggestuurd worden.

maandag 1 oktober
We worden al vroeg wakker van  de regen en van de bedrijvigheid in de haven. De supermarkt die naast de haven ligt, heeft al verse broodjes.
Na het ontbijt besluiten we om maar naar huis te rijden, regen hebben we al genoeg gehad. Jammer van onze vrije maandag, maar het is niet anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten