vrijdag 8 juni 2007

Ophalen van de camper

Op 8 juni 2007 was het dan zover, we konden onze camper ophalen bij de dealer in Dortmund. Voor ons ongeveer 1 1/2 uur rijden. Tegen 7 uur 's ochtends vertrokken, want we hadden een afspraak om 9.00 uur. Het was al behoorlijk warm. Gelukkig zit er zowel in de auto als in de camper airco, zodat we tijdens de rit tenminste niet smelten. We waren ongeveer 20 minuten te vroeg aanwezig, maar dat gaf niet. We hadden koffie en broodjes mee, die konden we dus nog even opeten.
Om 9.05 uur naar binnen. Na wat papierwerk en het betalen konden we eindelijk met ons bezit naar huis. 


Onderweg had Erik al wat problemen met de cruise control.
Eerst maar even naar huis, want onze afspraak bij de RDW en de belasting was pas om 14.00 uur.
We waren keurig op tijd bij de RDW voor de keuring. Dat stelt niet zoveel voor. Bij aankomst moet je eerst naar een klein glazen hok, daar krijg je papieren en te horen op welke brug je moet rijden.
Je rijdt vervolgens je auto naar binnen en daar staat weer iemand klaar die de papieren overneemt in de computer (bij een nieuwe auto wordt eigenlijk nergens naar gekeken). Dan weer naar binnen om te betalen en dan naar de belastingdienst (die zit ernaast) om de BPM te betalen. Nou daar wordt het je niet gemakkelijk gemaakt. Je krijgt een handvol papieren van een zeer norse dame met de boodschap dat je die allemaal moet invullen en dat je zowel de BTW als de BPM moet betalen!
Dat is schrikken. Volgens alle informatie die we vooraf hadden verzameld dachten we dat we de BTW in Duitsland moesten betalen en de BPM in Nederland. Volgens de onvriendelijke dame was dat niet zo en moeten we in Nederland nog een keer de BTW betalen en krijgen deze dan in Duitsland weer terug. Waarom lees je dit dan niet op de site van de belastingdienst? We praten dan wel over 8000 euro. En dat geld hadden we dus niet beschikbaar op vrijdagmiddag. Zeer vervelend, want zolang dit allemaal niet betaald is krijg je geen kenteken en platen en mag je dus niet rijden. We hebben alle formulieren ingevuld en kregen een machtiging mee( toen was het al bijna 16.00 uur).
Thuis direct de betalingen in orde gemaakt en nu maar wachten op de kentekenplaten en het kentekenbewijs. Hiervan moet een kopie opgestuurd worden naar de verkoper en dan krijgen we via hem de BTW retour. Nou we wachten weer af.

  
Geen opmerkingen:

Een reactie posten