dinsdag 1 mei 2007

Kennismaken met camperen


We hebben onze 1ste campervakantie erop zitten. Samen met onze 2 kinderen zijn we met een Adriatik met een Frans bed, een week op stap geweest naar Ibbenburen, Warstein, Rees, Wiehl en Aalten (dat is weer in Nederland)  

Het is ons supergoed bevallen. Het weer werkte natuurlijk ook fantastisch mee. Eigenlijk is ons alles goed bevallen. Het slapen, koken en zelfs douchen ging prima.
We hebben veel geleerd in deze week.
We zijn in Ibbenburen begonnen  (daar zit de grootste muziekzaak van Europa) omdat Erik (mijn echtgenoot) nog wat dingen voor zijn muziekmaken nodig had.
Camper in een hoekje, hij de winkel in en de kinderen en ik op een stoeltje achter de camper op het gras met een goed boek.
Na zeer lange tijd kwam Erik terug en toen naar de camperplek. Lag naast een zwembad, dus kinderen helemaal happy.
De volgende stop was in Wiehl, naast een heel groot park, en naar later bleek ook een grote discotheek. Daar hebben we geen last van gehad, maar wel van de taxi's die zich in het verlengde van de camper opgesteld hadden om 's nachts vanaf 3 tot ongeveer 6.30 uur de discogangers op te halen.
Hier zijn we 2 nachten geweest en je raad het misschien al, de volgende nacht stonden we helemaal alleen van 9 uur 's avonds tot 10 uur de volgende ochtend.
Vond dat wel een beetje griezelig hoor.
De mooiste plek was in Rees, weer naast het zwembad en vlak bij de Rijn en een heel leuk stadje.
Hier gaan we zeker nog een keer weer naar toe.
We hebben geleerd dat we wel mensen zijn om te camperen. Dat is altijd maar afwachten hè. Erik dacht dat hij meer naar campings zou trekken, maar is nu helemaal om. Vind het een sport om zo goedkoop mogelijk ergens te staan en leuke contacten te hebben met de buren.
In Rees kostte stroom 50 cent, maar het leuke was dat na het insteken van de stekker we al stroom kregen. Gratis dus. Dat is nog eens consuminderen.
Het hemelvaart weekend gaan we met zijn 2-en in een Possl, een bus camper. Ben benieuwd of we zo'n kleine ook leuk vinden.


De Pössl is een leuke kleine compacte camper, maar die gaat het niet worden.
Voornaamste reden hiervoor is het bed,dat aardig wat lenigheid vereist om er in en er uit te komen.
Daarnaast is hij toch wel erg klein en biedt weinig bewegingsruimte.
Toegegeven, het rijdt wel lekker zo'n compacte camper, maar we gaan toch naar een wat grotere kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten